چرا به سوییچ شبکه نیاز داریم؟

در شبکه، سوئیچ شبکه یک دستگاه سخت افزاری بوده که بسته های شبکه را از یک دستگاه شبکه مثل روتر، کامپیوتر، سرور و غیره به یک دستگاه دیگر فیلتر و ارسال می کند. این داستان به طور گسترده ای در شبکه های محلی یا همان LAN برای ارسال هر فریم دریافتی با نگاه کردن به آدرس دستگاه فیزیکی یا مک آدرس استفاده می شود.

اگر بخواهیم سوئیچ را به زبان ساده کنیم، این دیوایس بسته دریافتی را باز می کند، به آدرس مقصد پیام نگاه کرده و با توجه به مک آدرس بسته و نگاه به جدول مک خود، بسته را در پورت خاصی ارسال می کند. در واقع به عنوان یک پل شبکه چند پورت در نظر گرفته می شود که از آدرس های سخت افزاری برای پردازش و ارسال داده ها در لایه پیوند داده (لایه 2) مدل OSI استفاده می کند. بعضی از آن ها هم داده ها را در لایه شبکه (لایه 3) به وسیله پروتکل IP پردازش می کنند. چنین سوئیچ هایی اغلب به عنوان سوئیچ های لایه 3 یا سوئیچ های چندلایه شناخته می شوند. انواع مختلفی از سوئیچ های شبکه در دسترس بوده که می توان به معرفی سوئیچ های نکسوس، سیسکو و … اشاره کرد.

هدف از سوییچ شبکه

سوییچ شبکه

اتصال چند میزبان

مثل یک پل، یک سوئیچ با فیلتر کردن یکسانی توی هر پورت استفاده می کند. زمانی که هر میزبان توی شبکه یا یک سوئیچ پیامی را به میزبان دیگه ای توی همان شبکه یا همان سوئیچ ارسال می کند سوئیچ فریم ها را دریافت می کند و رمزگشایی می کند تا بخش آدرس فیزیکی (MAC) پیام را بفهمه. همون چیزی که توی تعریف سوئیچ گفتم بهتون. این کار به وسیله ابزاری مثل وایرشارک امکان پذیره

چرا به سوییچ شبکه نیاز داریم؟
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    مدیریت ترافیک

    از طریق سوئیچ توی شبکه می تونیم ترافیک ورودی یا خروجی از شبکه را مدیریت کنیم. همینطور میتونیم دستگاه هایی مثل سیستم ها را به راحتی به هم متصل کنیم.

    افزایش پهنای باند LAN

    یک سوئیچ توی شبکه , LAN را به چندین محدوده با پهنای باند مستقل تقسیم می کند. بخاطر همین پهنای باند LAN را افزایش میده یا حداقل پهنای باند پایین نمیاد.حالا بریم از صحبتامون یک نتیجه گیری کلی داشته باشیم.

    سوئیچ چه کاری انجام می دهد؟

    اتصال چند میزبان

    به طور معمول، یک سوئیچ تعداد زیادی پورت برای اتصالات کابل فراهم می کند که امکان مسیریابی توپولوژی ستاره را فراهم کرده که معمولاً برای اتصال چندین کلاینت به شبکه استفاده می شود.

    یک پیام را به یک میزبان خاص فوروارد می کند

    زمانی که هر میزبان در شبکه یا یک سوئیچ پیامی را به میزبان دیگری در همان شبکه یا همان سوئیچ ارسال می کند، سوئیچ فریم ها را دریافت و رمزگشایی می کند تا بخش آدرس فیزیکی (MAC) پیام را به دست آورد. همان کاری که در تعریف سوئیچ هم بیان شد. این کار به وسیله ابزاری مثل وایرشارک امکان پذیر می باشد.

    مدیریت ترافیک

    از طریق سوئیچ شبکه می توانیم ترافیک ورودی یا خروجی از شبکه را مدیریت کنیم. همینطور می توانیم دستگاه هایی مثل سیستم ها را به راحتی به یکدیگر متصل کنیم.

    افزایش پهنای باند LAN

    یک سوئیچ در شبکه، LAN را به چندین محدوده با پهنای باند مستقل تقسیم می کند. به علت همین پهنای باند LAN را افزایش داده یا حداقل پهنای باند کم نمی شود.

    انواع حافظه در سوئیچ های سیسکو

    همه روترها و سوئیچ های سیسکو دارای چهار نوع حافظه می باشند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

    حافظه RAM

    در این نوع حافظه همه اطلاعات و تنظیمات سیستم ذخیره می شود و با خاموش شدن سوئیچ همه این اطلاعات از بین می روند.

    حافظه NVRAM

    NVRAM حافظه بسیار کوچکی بوده که همه تنظیمات مرتبط با IOS در آن قرار می گیرند.

    حافظه FLASH

    این حافظه برای نگهداری فایل IOS استفاده می شود. برای مشاهده اطلاعات آن می توانید از دستور show flash کمک بگیرید.

    حافظه ROM

    در حافظه ROM لودر قرار داده شده است تا به وسیله آن فلش بوت شده و سیستم بالا بیاید.

    آشنایی با انواع پورت سوئیچ شبکه

    سوئیچ شبکه دارای انواع مختلفی پورت ها می باشند. انواع سوئیچ های سیسکو هم در تجهیزات شبکه وجود دارند که برای موارد مختلفی کاربرد دارند. در ادامه به معرفی سوئیچ های شبکه می پردازیم.

    پورت SFP و +SFP

    پورت یا ماژول SFP یکی از ماژول هایی بوده که برای بالا بردن سرعت اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. زمانیکه از این پورت در شبکه استفاده می کنید، امکان انتقال دیتا بین دو دیوایس در شبکه که فاصله زیادی از یکدیگر دارند، امکان پذیر می شود. این کار از طریق فرستنده و گیرنده و کابل کشی مناسب انجام می شود.

    مهم ترین تفاوت میان دو پورت SFP و SFP+ در سوئیچ شبکه این بوده که مدل پلاس در واقع آپگرید شده ماژول معمولی می باشد. ماژول معمولی تا  4.25 Gbps پشتیبانی کرده، اگر در مدل دیگر می توان سرعت را تا 16 Gbps افزایش داد. البته سرعت و کیفیت SFP به عوامل مختلفی از جمله پهنای باند و نوع اتصال فیبر نوری بستگی دارد. این دو پورت انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند.

    پورت RJ45

    پورت RJ45 یکی دیگر از پورت های شبکه بوده که در دیتا سنترها برای سوئیچینگ سرور مورد استفاده قرار می گیرد. همینطور در لن ها، پورت آپ لینک موجود در سوئیچ های دسکتاپ و گاهی اوقات هم در کاربردهای پهن باند در سوئیچ های دسکتاپ مورد استفاده قرار می گیرد.

    اگر بخواهید دو پورت RJ45 را بر روی سوئیچ های گیگابایتی به یکدیگر متصل کنید، باید از کابل های استاندارد اترنت کمک بگیرید. این کابل ها شامل Cat5، Cat5e، Cat6 و یا Cat6a می باشند.

    پورت USB

    از این پورت به منظور انتقال اطلاعات و گاهی اوقات هم تأمین برق استفاده می شود. این پورت از پورت های بسیار کاربردی در اکثر دیوایس های الکتریکی و سوئیچ های موجود در شبکه می باشد. این پورت دارای انواع مختلف Type A, B, C و… می باشد.

    پورت 10/100

    10/100 نشان دهنده این موضوع بوده که روتر شما فقط دارای پورت های Fast Ethernet استاندارد بوده و تنها می تواند بین 10 تا 100 مگابیت سرعت در ثانیه را ارائه دهد. پورت های اترنت گیگابیت با عنوان 10/100/1000 برچسب گذاری شده اند، زیرا می توانند تا سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه را مدیریت کنند.

    در واقع روترهای 10/100 معمولاً مدل های قدیمی تر می باشند که از طریق کابل های اترنت متصل به پورت ها، قادر به کنترل سرعت های بیشتر از 100 مگابیت در ثانیه نیستند. یک روتر گیگابیتی جدیدتر می تواند بیش از این را مدیریت کند.

    امروزه بسیاری از کاربران اینترنت برای استفاده روزانه خود تنها به حداکثر سرعت 100 مگابیت بر ثانیه نیاز دارند، به همین علت این نوع روتر هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.

    پورت QSFP

    این پورت هم به عنوان ماژول مهمی در شبکه شناخته می شود که روش کار آن مشابه فرستنده-گیرنده SFP و یا SFP+ می باشد. این پورت از پهنای باند نامحدود، اترنت، کانال فیبر و همینطور SONET با امکانات مختلفی در میزان نرخ انتقال داده پشتیبانی می کند. در این پورت از 4 کانال برای انتقال و 4 کانال به عنوان گیرنده استفاده می شود. این موضوع موجب افزایش نرخ انتقال داده در شبکه می شود. سرعت انتقال آن 40 گیگابایت بر ثانیه می باشد.

    2/5 - (1 امتیاز)
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد چرا به سوییچ شبکه نیاز داریم؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox