VPS چیست؟

یک virtual private server، که به عنوان VPS نیز شناخته می‌شود، به عنوان یک محیط مجازی و اختصاصی روی یک سرور فیزیکی ایجاد می شود. VPS از فناوری مجازی سازی برای تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین محیط سرور خصوصی استفاده می کند که منابع را به اشتراک می گذارند.
به عبارتی، هر VPS پیکربندی سخت‌افزاری، سیستم عامل و آدرس IP مخصوص به خود را دارد و از دیدگاه کاربر، بسیار به یک سرور اختصاصی شبیه است به گونه‌ای که با یک محیط کاملاً ایزوله و مجموعه‌ای از منابع سخت‌افزاری از پیش تعیین شده مواجه خواهد بود و نگرانی بابت این که شخص دیگری عملکرد سرور یا اعتبار IP وی را به خطر بیندازد ندارد. بنابراین با سرعت بیشتر و امنیت بهتر روند کاری وب سایت خود را پیش می‌برد.
اما درک ویژگی‌ها و قابلیت‌های سرور مجازی بسیاری از افراد را با مشکل مواجه کرده است، بنابراین تصمیم داریم به بررسی این وِیژگی‌ها بپردازیم و آن‌ها را توضیح دهیم. پس برای دریافت پاسخ تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
VPS چیست؟
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    تشبیه VPS به ساختمان

    بهتر است سرور مجازی را با یک آپارتمان مقایسه کنیم که همه واحد‌ها در آن، از منابع آپارتمان به طور مساوی استفاده می‌کنند، اما قیمت هر واحد هزینه کمتری به نسبت کل آپارتمان دارد، ضمن این که هر واحد حریم خصوصی خود را داراست و امکان استفاده از منابع آپارتمان برای هر کدام از واحدها میسر شده است.
    اما به خاطر داشته باشید که درست مانند یک آپارتمان، راهرو، لابی، آسانسور، حیاط و فضای پارکینگ مشترک است، بنابراین برخلاف سرور اختصاصی، منابع سرور‌های مجازی مانند CPU و RAM مشترک هستند و صد‌ها سرور‌ مجازی دیگر بر روی یک پلتفرم مشترک میزبانی می‌شوند. در نتیجه هنگامی که چندین سرور مجازی از CPU، RAM و پهنای باند یکسان استفاده می‌کنند، ممکن است مشکلاتی در مورد سرعت، حجم CPU و RAM آنها وجود داشته باشد.
    اما سخت‌افزار قدرتمند VPS با استفاده از مجازی‌سازی به گونه‌ای تقسیم‌بندی می‌شود و در اختیار کاربران قرار می‌گیرد تا هر کاربر بتواند سیستم عامل و نرم‌افزار دلخواه خود را اجرا کند و با دسترسی که دارد هر تغییری را در محیط هاست پیاده‌سازی نماید.
    اگرچه این سرور ماهیت فیزیکی ندارد و کاملاً مجازی است ولی عملکردی مشابه به یک سرور فیزیکی دارد. در واقع یک سرور مجازی از نظر موقعیت و عملکرد مابین یک هاست اشتراکی و یک سرور اختصاصی جای دارد و ترکیبی از این دو را در اختیار کاربران قرار خواهد داد اما نسبت به سرور اختصاصی دارای هزینه کمتری است.

    کاربرد‌های VPS چیست؟

    اگر شرکتی را اداره می‌کنید که به صورت آنلاین فعالیت می‌کند، یک هاست اشتراکی هرگز نمی‌تواند کسب و کار شما را در دراز مدت میزبانی کند؛ از طرفی دیگر، یک سرور اختصاصی نیز جایگزین جذاب و مناسبی به نظر نمی‌رسد چرا که هر سرور اختصاصی دارای یک پیکربندی سخت‌افزاری است و تمام منابع حتی اگر به بخشی از آن نیاز باشد قابل دسترس هستند؛ به عبارت دیگر، ممکن است تنها از ۳۰ درصد پتانسیل سرور استفاده کنید اما باید هزینه استفاده از همه منابع را پرداخت نمایید که مقرون به صرفه نیست.
    سرور مجازی معمولاً برای سایت‌هایی که ترافیک متوسطی دارند و در حال رشد هستند بهترین گزینه است. اما به طور کلی برخی از مهم‌ترین کاربردهای آن به شرح زیر هستند:
    • سرور‌های میزبانی وب
    • پایگاه داده
    • سرور پست الکترونیکی یا ایمیل
    • سرور دانلود و ذخیره‌سازی داده‌ها
    • هاست cPanel یا Plesk
    • خدمات مبتنی بر ابر
    • ارائه ‌ایستگاه‌های کاری مجازی برای دورکاری کارمندان یک سازمان
    • سرور بازی
    • فعالیت‌های محاسباتی
    • توسعه و تست نرم‌افزار
    • کار در فارکس و بازار ارزهای دیجیتال

    مزایا و معایب VPS

    سرور‌های مجازی به دلیل مزایای زیادی که دارند گزینه بسیار خوبی برای میزبانی وب سایت‌ها هستند، اما معایب خاص خود را نیز دارند که طبیعتا کمتر از معایب هاست اشتراکی خواهد بود. در نتیجه، پیش از انتخاب نهایی باید مزایا و معایب آن را بررسی کنید تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید.

    مزایای سرور مجازی

    • دسترسی Root یا Super User برای پیکربندی و راه‌اندازی سرور
    • سریع‌تر و قابل اعتمادتر از هاست اشتراکی
    • دارای یک پایگاه داده خصوصی و امن
    • مقرون به صرفه
    • داشتن کارایی و سرعت بالا بدون تأثیر بر عملکرد سایر کاربران در مقایسه با هاست‌های اشتراکی
    • مقیاس‌پذیری و قابلیت ارتقاء جداگانه منابعی مانند: RAM، CPU، پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی سرور برای توسعه و گسترش وب سایت

    معایب سرور مجازی

    • نیاز به دانش فنی بالا برای مدیریت بهتر
    • قیمت بیشتر نسبت به هاست اشتراکی
    • امکان به خطر افتادن امنیت سرور در زمان ستاپ کردن تنظیمات و پیکربندی اشتباه

    سرور مجازی چگونه کار می‌کند؟

    ارائه دهنده میزبانی وب شما با استفاده از فناوری مجازی‌سازی، یک لایه مجازی در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب می‌کند و با جدا کردن سرور به بخش‌های جداگانه، به هر کاربر اجازه می‌دهد تا سیستم عامل و نرم‌افزار خود را نصب کند. برای درک واقعی نحوه عملکرد VPS، اهمیت دارد که با اصول میزبانی وب آشنا شوید؛ بنابراین در این بخش لازم است به بررسی تفاوت‌های بین هاست اشتراکی، اختصاصی و VPS بپردازیم.
    1. هاست اشتراکی
    هاست اشتراکی رایج‌ترین شکل میزبانی وب است که برای بسیاری از وب سایت‌های تازه تاسیس مناسب خواهد بود. برای مثال هنگامی که یک میزبان مشترک خریداری می‌کنید، منابع کلیدی مانند: CPU، RAM و فضای هارد دیسک را با دیگر کاربران به صورت اشتراکی در اختیار خواهید داشت؛ به همین دلیل هاست اشتراکی چند جنبه منفی دارد.
    به عنوان مثال، اگر شخص دیگری که سرور اشتراکی را با شما شریک است با حجم بالایی از ترافیک سایت مواجه باشد، می‌تواند بر عملکرد وب سایت شما تأثیر منفی بگذارد. با این حال، اگر به تازگی وب سایت خود را راه‌اندازی می‌کنید و حجم ترافیک زیادی ندارید، میزبانی مشترک یک راه عالی خواهد بود.
    2. سرور اختصاصی
    سرور اختصاصی برعکس هاست اشتراکی است. یعنی به جای ادغام منابع و به اشتراک گذاشتن آنها با دیگر کاربران، شما یک سرور اختصاصی دارید که فقط برای وب سایت شما رزرو شده است.
    شاید عالی به نظر می‌رسد اما نکته مهم این است که قیمت گران‌تری دارد ولی به طور 100% کنترل منابع خود را در دست دارید و می‌توانید آنها را نسبت به نیاز‌های خود سفارشی‌سازی کنید. در کل هاست اختصاصی می‌تواند برای کاربرانی مناسب باشد که اگر:
    • روزانه حجم زیادی از ترافیک دریافت می‌کنند.
    • نیاز به نصب سیستم عامل خود دارند.
    • هزاران تراکنش مالی انجام می‌دهند.
    • وب سایت آنان به نرم‌افزار سفارشی نیاز داشته باشد.
    3. سرور VPS
    زمانی که سرور مجازی را رزرو می‌کنید وب سایت شما به طور کاملا شخصی به منابع سرور دسترسی خواهد داشت. بدین معنی که سیستم عامل، فضای ذخیره‌سازی اختصاصی،CPU قدرتمند، رم مقیاس‌پذیر و پهنای باند نامحدود خود را دریافت می‌کنید. به بیانی دیگر به کمک سرور مجازی، بسیاری از مزایایی که سرور اختصاصی دارد را با قیمتی مقرون به صرفه‌تر دریافت خواهید کرد.

    چه زمانی باید میزبانی سایت خود را به VPS تغییر دهید؟

    بهترین راه برای ارزیابی اینکه آیا سرور شما نیازمند ارتقا به VPS هست یا خیر این است که وب سایت خود را بررسی کنید. در همین راستا ما نیز هشت نشانه‌ای که بیانگر زمان ارتقا هاست هستند را توضیح می‌دهیم.
    1. هنگامی که مبحث امنیت حیاتی‌تر می‌شود.
    اگر به ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌تر، قابلیت‌های نظارتی بالاتر، پشتیبان‌گیری مطمئن‌تر و یا نیاز به درگاه پرداخت آنلاین فکر می‌کنید بهتر است میزبان سایت خود را به سرور مجازی ارتقا دهید.
    2. با حجم بالای ترافیک مواجه شده باشید.
    همانگونه كه عنوان شد اگر به تازگی وب سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و ترافیک زیادی دریافت نمی‌کنید، میزبان اشتراکی راه حل ‌ایده‌آلی است. اما اگر تعداد مخاطبان وب سایت شما به طور مداوم در حال افزایش هستند، بهتر است میزبان سایتتان را تغییر دهید. در واقع اگر نمی‌خواهید با مشکل کندی وب سایت دست و پنجه نرم کنید بعد از پیش‌بینی افزایش تعداد بازدیدکنندگان بهتر است سرور مجازی را برگزینید.
    3. اجرای وب سایتتان دائما به کندی صورت بگیرد.
    اگر از هاست اشتراکی استفاده می‌کنید باید بدانید این سرویس برای وب سایت‌هایی که به حجم زیادی از رم نیاز دارند مناسب نیست. زیرا به طور قطع، همزمان با رشد سایت، محتوای بیشتری نیز به آن اضافه خواهد شد که منجر به افزایش زمان بارگذاری وب سایت می‌گردد. به محضی که این اتفاق می‌افتد، نشان دهنده این است که شما در حال به حداکثر رساندن محدودیت‌های منابع خود هستید. بنابراین ارتقاء میزبان به VPS شما را قادر می‌سازد تا روند وب سایتتان را بدون نگرانی در مورد زمان بارگذاری پیش ببرید.
    4. زمانی که یک فروشگاه آنلاین دارید.
    هنگامی که برای راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین برنامه‌ریزی می‌کنید، لحظه‌ای است که باید برنامه میزبانی خود را ارتقا دهید. چرا؟ زیرا با سرور مجازی، یک میزبان امن و اختصاصی دارید که امنیت پرداخت‌های آنلاین و حفاظت از اطلاعات کارت‌های اعتباری کاربران را در برابر سرقت، بالا می‌برد. بر همین اساس و با توجه به این که سرور مجازی از هاست اشتراکی امن‌تر است، بنابراین برای وب سایت‌های تجارت الکترونیک نیز گزینه بهتری خواهد بود.
    5. هنگامی که به نصب نرم‌افزار سفارشی نیاز دارید.
    حتما می‌دانید که هاست اشتراکی برای صاحبان وب سایت‌هایی که سایت خود را با وردپرس یا سایر سیستم‌های مدیریت محتوای رایج می‌سازند عالی است. با این حال، اگر به نقطه‌ای رسیدید که به نصب نرم‌افزار سفارشی، استفاده از پیکربندی سرور سفارشی یا هر برنامه‌نویسی پیشرفته دیگری نیاز دارید، در این صورت می‌توانید سرور مجازی را انتخاب کنید تا کنترل و مدیریت بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
    به عنوان مثال، برنامه‌های مالیاتی، صورتحساب‌های حسابداری و سایر برنامه‌های یکپارچه به در دسترس بودن سرور شبانه روزی و همچنین اینترنت پرسرعت نیاز دارند. در نتیجه برای اجرای موفقیت‌آمیز این برنامه‌ها، نیازمند یک VPS یا یک هاست اختصاصی خواهید بود.
    6. زمانی که با خطا‌های سرور رو به رو می‌شوید.
    آیا اغلب با خطا‌های «سرور در دسترس نیست» یا «خطای سرور داخلی» مواجه می‌شوید؟ وقتی این خطا‌ها را می‌بینید، به احتمال زیاد مشتریان و کاربران شما نیز با آن مواجه خواهند بود. با این حال حتی اگر بتوانید مشکلات و خرابی‌های سمت سرور را عیب‌یابی کنید، جایی برای رفع آنها وجود ندارد اما با ارتقاء به سرور مجازی این امکان میسر شده تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمایید.

    4 نکته کلیدی که در زمان انتخاب سرور مجازی باید بدانید!

    نوع سیستم عامل (لینوکس/ویندوز)

    مبحث مهمی که در انتخاب سرور مجازی مطرح است سازگار بودن آن با سیستم عامل مورد نظر شماست چرا که در صورت عدم سازگاری، نرم‌افزارهای سرور به سهولت اجرا نمی‌شوند.

    قابلیت اطمینان

    سرویس میزبانی VPS که انتخاب می‌کنید باید دارای آپ تایم ۹۹% و بالاتر باشد؛ یعنی سایت همیشه در دسترس کاربران باشد.

    قدرت منابع سخت‌افزاری

    هنگام خرید یک میزبان VPS، مطمئن شوید که شرکت هاستینگ جدیدترین و بهترین منابع سخت‌افزاری، از جمله درایو‌های (SSD) یا سریع‌ترین فناوری ذخیره‌سازی داده‌ها را ارائه می‌دهد.

    بکاپ‌گیری و پشتیبانی ۲۴/۷ از مشتریان

    وقتی صحبت از مشکلات احتمالی سایت پس از راه‌اندازی آن، به میان می‌آید، شما دقیقا نمی‌دانید که چه زمانی از روز یا هفته با آنها مواجه خواهید شد؛ بنابراین بایستی مطمئن شوید که شرکت هاستینگ و ارائه‌دهنده خدمات میزبانی سایت پشتیبانی ۲۴/۷ از مشتریان و کاربران خود داشته باشد.
    همچنین باید نسبت به سرویس پشتیبان‌گیری از سایت اطمینان حاصل نمایید؛ زیرا ممکن است گاهی فراموش کنید از سایت خود نسخه پشتیبان بگیرید که در این صورت برای شما هزینه داشته و علاوه بر آن پروسه بازگرداندن سایت را زمان‌بر خواهد کرد. بنابراین بهتر است هنگام خرید سرویس VPS، ارائه‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که فرآیند پشتیبان‌گیری را در لیست گزینه‌های پس از فروش خود عرضه کند.

    جمع بندی

    در پاسخ به سوال VPS چیست می‌توان به این نکته اشاره کرد که سرور مجازی برای کاربرانی که به دنبال سهولت مدیریت و سرویسی میزبانی قدرتمند و قیمت نسبتا پایین هستند مناسب خواهد بود. پس به جرات می‌توان گفت که VPS می‌تواند برای کسب‌وکارهای متوسط و وب سایت‌های در حال توسعه و رشد مفید باشد، زیرا به نسبت هاست اختصاصی هزینه‌های زیادی را برای شما در پی نخواهد داشت و از کیقیت بالایی نیز برخوردار است.
    منابع:

    در موارد زیر، تغییر میزبانی توصیه میشود:

    1. هنگامیکه مبحث امنیت حیاتی تر میشود
    2. با حجم بالای ترافیک مواجه شده اید
    3. اجرای وبسایتتان دائما به کندی صورت بگیرد
    4. زمانیکه یک فروشگاه آنلاین دارید
    5. هنگامیکه به نصب نرم افزار سفارشی نیاز دارد
    6. زمانیکه با خطاهای سرور رو به رو میشوید

    در هنگام انتخاب سرور به نکات زیر دقت نمایید:

    1. نوع سیستم عامل (ویندوز/لینکوس)
    2. قابلیت اطیمنان و آپ تایم
    3. قدرت منابع سخت افزاری
    4. بکاپ گیری و پشتیبانی
    به این نوشته امتیاز دهید
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد VPS چیست؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox