هر شهری در هر نقطهای از دنیا غذاها و خوراکیهای مخصوص خود را دارد. ایرانیها نیز همواره به غذا خوردن اهمیت میدادهاند. بسیاری از ایرانیان حتی در سفر نیز دنبال رستورانهای خوب میگردند. اکثر مردم دوست دارند طعمهای جدید را امتحان کنند. شهر مشهد نیز از داشتن غذاهای خوشمزه محلی مستثنا نیست و غذاهای سنتی در شهر مشهد با تنوع بالا رضایت مسافران را جلب میکنند.
زائران و مسافرانی که در طول سال راهی شهر مشهد میشوند، میتوانند وعدههای غذایی خود را از بین غذاهای محلی سفارش دهند. پیشنهاد میکنیم مسافران در این سفر سعی کنند حداقل برای یکبار هم که شده از غذاهای سنتی مشهد امتحان کنند. در ادامه این متن قصد داریم چند مورد از خوراکیهای محلی و خوشمزه مشهد را برایتان معرفی کنیم.
شیشلیک مشهد
از سالهای گذشته منطقه خراسان به داشتن گوسفندهای محلی مشهور است و همین دلیل سبب شده تا غذاهای گوشتی در مشهد پرطرفدار باشد؛ در این میان، شیشلیک جزو غذاهای معروف در این منطقه محسوب میشود، تا حدی که میتوان گفت این غذای لذیذ شهرت جهانی کسب کرده است. به یاد داشته باشید که در طرقبه و شاندیز میتوانید خوشمزهترین شیشلیکها را نوش جان کنید. ما نیز پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید بلیط هواپیما لحظه آخری و سفر به مشهد حتماً در برنامه غذاییتان امتحان شیشلیک را فراموش نکنید.
شله مشهدی
شله یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی در شهر مشهد است که قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد. این غذای خوشمزه به عنوان اولین غذای ایرانی شناخته میشود و از میراثی است که به ثبت ملی رسیده است. شله مشهدی با مواد مغذی خود ارزش غذایی بالایی دارد. شاید در ظاهر شبیه به آش باشد و در پخت این غذا نیز نظیر آش از لوبیا، ماش، عدس و لوبیا سفید استفاده شود، اما تفاوت اصلی با آشهای معمولی در بکار بردن گوشت گاو یا بره است که در این غذا استفاده میکنند و همین باعث میشود تا خوشطعم گردد. همچنین ادویههای شله مشهدی نیز عبارتاند از زنجبیل، هل، دارچین و جوز هندی. حتی تصور طعم این مواد در کنار همدیگر لذتبخش به نظر میآید، حتماً در سفرتان با قطار مشهد شلههای آن را امتحان کنید.
آش لخشک
یکی دیگر از غذاهای سنتی و محبوب در میان مشهدیها آش لخشک است. این غذا بسیار خوشمزه است و موردتوجه گردشگران زیادی قرار میگیرد. این آش در واقع همان آش رشته است ولی در طبخ آن از رشتههای پهن استفاده میکنند. همچنین کشک فراوان، عدس، سیر، پیاز و نعناع داغ جزو مواد تشکیلدهنده این غذای بینظیر هستند که با خوردن آن علاقهمند به سفارش دوباره خواهید شد.
رشتهپلوی مشهد
اگر به دنبال غذای شیک و مجلسی هستید، بهتر است رشتهپلوی مشهد را امتحان کنید. این غذا جزو غذاهای مشهور برای شب نوروز است. البته لازم به ذکر است که رشتهپلو در سایر شهرهای ایران نیز پخته میشود، اما در اصل جزو غذاهای سنتی مشهد به شمار میرود. این غذا را با مرغ یا گوشت قلقلی همراه با کشمش یا خرمای سرخشده سرو میکنند و بسیار لذیذ است.
خورش ریواس
از غذاهای خوشمزه در شهر مشهد که با طعم ترش خود طرفداران زیادی دارد، خورش ریواس است. اکثر غذاهای مشهدی شیرین هستند، به همین دلیل خورش ریواس در میان سایر غذاها متفاوت و خاص به شمار میرود. برای چاشنی این خورش آبلیمو یا آبغوره بکار میبرند. برای امتحان غذای خورش ریواس خوشمزه باید به شهر مشهد بروید. برای آغاز این سفر نسبت به قیمت بلیط هواپیما تهران مشهد اطلاع کسب کنید و هتل موردنظرتان را رزرو کنید.
پلو مخلوط مشهدی
یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سرشار از مواد مغذی پلو مخلوط مشهدی است. این غذای سنتی و محلی ترکیبی از لوبیاپلو و استانبولی است. پلو مخلوط مشهدی جزو غذاهای رایج و روزمره در میان مشهدیها است. پلو مخلوط ظاهر زیبایی داشته و بیننده را وسوسه میکند، مطمئناً از طعم خوب آن نمیتوانید ساده رد شوید. پلو مخلوط در تمامی رستورانهای مشهد پیدا میشود، پس برای هر وعده غذایی که مایل باشید به راحتی میتوانید این غذا را سفارش دهید.
اشکنه قروت
از غذاهای سنتی پرطرفدار و فوقالعاده خوشمزه میتوان به اشکنه قروت مشهد اشاره کرد. در این غذا از مقدار زیادی کشک سابیده شده استفاده میشود و همین سبب میشود تا سرشار از کلسیم باشد. پخت این غذا بسیار آسان بوده است و در بقیه شهرها آن را با نام کلهجوش میشناسند. در پخت این غذای سنتی از گردوی خردشده، پیازداغ و نعناع داغ استفاده میشود.
چنگالی
علاوه بر غذاهای اصلی در شهر مشهد میتوانید دسر خوشمزه را برای وعده عصرانه نوش جان کنید. به شما پیشنهاد میکنیم برای یکبار دسر چنگالی مشهد را امتحان کنید. نام اصلی این دسر چنگمالی است، هدفشان از این نامگذاری همان انگشتان دست است که در طی سالها تلفظ آن به چنگالی تغییریافته است. مواد تشکیلدهنده این غذا نیز روغن، نان بیات خورد شده، شکر یا عسل است که دسر بسیار خوشطعم و عطری است.
کوکو شیرین
اگر شما جزو افرادی هستید که به خوراکیهای شیرین علاقه دارید،َ در سفرتان به شهر مشهد به فکر خرید کوکو شیرین باشید. این خوراکی با اینکه نامش کوکو است اما در واقع جزو دسرهای مشهد بوده است و ترکیباتی نظیر زعفران، آرد، ذرت، سیبزمینی، تخممرغ اجزای تشکیلدهنده این دسر خوشمزه هستند. برای شیرین کردن آن نیز در آخر کار شیره ترکیبی از گلاب، زعفران، آب و شکر استفاده میکنند و هنگامیکه کوکو سرد شد، شیره را به آن اضافه میکنند.
دیگچه مشهدی
از دسرهای سنتی در این شهر مقدس دیگچه است که از لحاظ ظاهر به شیر برنج شباهت دارد. این دسر در مراسمهای مذهبی یا در ماه مبارک رمضان در تمامی سفرهها پیدا میشود. دیگچه را میتوانید به عنوان وعده صبحانه میل کنید. اگر این غذای سنتی مشهد را سفارش دهید، مطمئن باشید برای امتحان بار دوم نیز مشتاق خواهید شد.
توگی سرداغی
درنهایت قصد داریم شما را با غذایی آشنا کنیم که نام عجیبی دارد و ممکن است برای خیلی از افراد ناآشنا باشد. این غذای محلی توگی سرداغی نام دارد و از ترکیب گوشت، عدس، کشک و ادویههای مختلف پخته میشود. این غذای لذیذ با طعم بینظیر خود در میان خراسانیها بسیار مشهور بوده و موردپسند خیلیها است. حتی برای تهیه این غذا نیازی به رستوران ندارید، بلکه توگر سرداغی به صورت آماده در اکثر فروشگاهها به فروش میرسد. دقت داشته باشید که ارزش غذایی توگی سرداغی بسیار بالاست و با خواص زیاد خود برای مصرفکنندگان مفید است.
سخن آخر
در هنگام سفر به اکثر شهرهای ایران بهتر است غذاهای محلی و سنتی آن شهر را امتحان کنید. در میان شهرها، در شهر مقدس مشهد به دلیل قدمت زیاد و مسافر پذیر بودن انواع غذاهای محلی با تنوع بالا یافت میشوند. بهتر است مسافران در این سفرشان برنامه غذاییشان را طوری تنظیم کنند تا از غذاهای سنتی نیز سفارش دهند. در این متن به معرفی چند مورد از غذاهای اصلی و دسرهای سنتی شهر مشهد پرداخته شد. حالا تصمیم با خود شماست که چه زمانی کدام غذا را انتخاب کنید.
رپورتاژ آگهی – این مقاله به صورت آگهی در وبسایت بهترین هست قرار گرفته و تایید صحت و درستی محتوای منتشر شده، برعهدهی ناشر مقاله است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.