کاربران و کسبوکارها معمولاً به پیچیدگیهایی که در پشتصحنه وجود دارد و باعث میشود یک وبسایت همیشه در دسترس باشد، فکر نمیکنند. آنها فقط انتظار دارند که همهچیز بینقص و بدون مشکل کار کند. اما در واقعیت، میزبانی وب چیزی فراتر از این انتظارات است. سرور شما روی سختافزارهای پیشرفتهای قرار دارد که هزینه بالایی دارند، به زیرساختی متصل است که دسترسی پایدار به اینترنت را فراهم میکند و در یک دیتاسنتر مجهز قرار دارد که شرایط ایدهآلی را برای عملکرد بدون وقفه آن ایجاد میکند. اگر یک سرویس میزبانی مناسب از یک ارائهدهنده معتبر انتخاب کرده باشید، معمولاً همهچیز بهخوبی پیش میرود. اما میتوانید این فرایندها را با استفاده از سیستم مانیتورینگ VPS سادهتر کنید. در ادامه، نگاهی دقیق به این راهکار خواهیم داشت و مزایای آن را بررسی خواهیم کرد.
سیستم مانیتورینگ VPS چگونه کار میکند؟
در صورت بروز مشکل در وبسایتتان، چگونه از آن مطلع میشوید؟ اگر یک فروشگاه اینترنتی بزرگ با هزاران مشتری داشته باشید که دائماً در حال ثبت سفارش هستند، احتمالاً یک تیم پشتیبانی ۲۴ ساعته دارید که به کاربران کمک میکنند و به سؤالات آنها پاسخ میدهند. همچنین چرا به مانیتورینگ نیاز داریم؟ این سوالی است که بعد از راه اندازی و سرور مجازی ذهن کاربران را به خود درگیر میکند و به دنبال پاسخی برای آن میباشند.
در چنین شرایطی، اگر سایت شما از دسترس خارج شود، کارشناسان پشتیبانی بلافاصله متوجه خواهند شد و میدانند که چه اقدامی انجام دهند. اما اگر خودتان وبسایتتان را مدیریت میکنید و نیمهشب از کار بیفتد، ممکن است تا صبح از این اتفاق بیخبر بمانید. با توجه به هزینههای سنگینی که قطعی سایت به دنبال دارد، چنین اختلالات طولانیمدتی میتواند ضربه جدی به کسبوکار شما وارد کند.
اما مشکل فقط قطعی کامل سایت نیست. حتی کاهش سرعت بارگذاری صفحات هم میتواند تجربه کاربران را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود آنها سایت شما را ترک کنند. برای داشتن درآمد پایدار، باید عملکرد سایت شما همواره در سطح مطلوبی باشد. اما نظارت دستی بر سرعت سایت، راهکار مؤثری نیست، زیرا عوامل متعددی بر عملکرد آن تأثیر میگذارند و ارزیابی شما همیشه دقیق نخواهد بود.
به عبارت دیگر، شما به راهکاری نیاز دارید که بهطور مداوم سرور شما را زیر نظر داشته باشد، در صورت بروز اختلال فوراً به شما اطلاع دهد، و سرعت بارگذاری را بهطور مستمر اندازهگیری کند تا از افت عملکرد احتمالی آگاه شوید. وجود سرویسهایی مانند سیستم مانیتورینگ سرور ابری نقش حیاتی در حفظ تداوم کسبوکار شما ایفا کنند. این سیستمها کاملاً خودکار هستند و ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته، عملکرد سرور شما را پایش میکنند.
افزایش آپتایم و دسترسپذیری
تا زمانی که از مشکل سرور خود مطلع نباشید، نمیتوانید آن را برطرف کنید. هدف از راهکار مانیتورینگ سرور VPS این است که بهمحض آفلاین شدن سرور، شما را مطلع کند و به شما کمک کند تا اختلالات را به حداقل برسانید.
تاثیرات داونتایم (Downtime) بر کسبوکار شما بیشتر از چیزی است که تصور میکنید. این تاثیرات بسته به نوع پروژهای که اجرا میکنید متفاوت است، اما در هر شرایطی، قطعی سرور یک اتفاق ناخوشایند است.
برخی از پیامدهای احتمالی داونتایم عبارتاند از:
از دست رفتن فرصتهای فروش
وقتی سایت شما از دسترس خارج شود، مشتریان نمیتوانند با شما تعامل کنند. هرچه این قطعی طولانیتر باشد، تعداد بیشتری از فرصتهای فروش را از دست میدهید. در مراحل اولیه رشد کسبوکار، هر تراکنش اهمیت دارد و نباید اجازه دهید چنین مشکلاتی به درآمد شما آسیب بزند.
کاهش درآمدهای تبلیغاتی
اگر فروش مستقیم ندارید، احتمالا درآمد شما از طریق تبلیغات تامین میشود. اما نمایش و کلیک روی تبلیغات زمانی اتفاق میافتد که سایت شما آنلاین باشد. در نتیجه، هر قطعی به معنای از دست رفتن درآمد تبلیغاتی است.
آسیب به اعتبار برند
تصور کنید در حال بررسی یک فروشگاه آنلاین هستید و آماده خرید شدهاید، اما ناگهان سایت از دسترس خارج میشود. حتی اگر بعداً دوباره در دسترس قرار گیرد، احتمال بازگشت به همان سایت و خرید مجدد خیلی کم است. در هر نوع کسبوکاری، عدم اطمینان از پایداری سایت، کاربران را فراری میدهد.
افت رتبه در نتایج جستجو
گوگل تلاش میکند بهترین و قابلاعتمادترین نتایج را به کاربران نشان دهد. سایتهایی که مکرر دچار اختلال میشوند، در رتبهبندی موتورهای جستجو به رتبههای پایینتر سقوط میکنند. در نتیجه، داونتایمهای مکرر باعث کاهش ترافیک ارگانیک سایت شما خواهند شد.
با توجه به این پیامدها، هر اختلال در سرویس یک وضعیت اضطراری محسوب میشود. تنها راه برای پاسخ سریع، استفاده از سیستمی است که در لحظه وقوع مشکل را به شما هشدار دهد.
سیستم مانیتورینگ VPS چند نوع دارد؟
مانیتورینگ سرور کار سادهای نیست و سرویسهایی که به شما کمک میکنند تا این کار را انجام دهید نیز پیچیده هستند. این سیستمها باید تعداد زیادی از فرآیندها و اجزا را زیر نظر بگیرند، که این خود چالشی بزرگ است. خوشبختانه، تولیدکنندگان نرمافزار راههای مؤثری برای انجام این کار پیدا کردهاند.
دو رویکرد اصلی برای مانیتورینگ سرور وجود دارد:
سیستمهای مانیتورینگ خود-میزبانی (Self-hosted)
این نوع سیستمها باید روی سختافزار شما نصب شوند. معمولاً میتوانید آنها را هم روی سرور موردنظر خود نصب کنید، یا از یک سرور جداگانه برای نصب آنها استفاده کنید. بهطور کلی، این نوع سیستمها انعطافپذیرتر هستند و قابلیت شخصیسازی بیشتری دارند.
با این حال، نقطه ضعف این نوع سیستمها این است که نصب و پیکربندی آنها ممکن است پیچیده باشد، بهویژه اگر تجربه کمتری در زمینه مدیریت سیستمها داشته باشید.
سیستمهای مانیتورینگ SaaS (نرمافزار بهعنوان سرویس)
این سیستمها اغلب بهعنوان پلتفرمهای ابری شناخته میشوند، زیرا روی زیرساختهای ارائهشده توسط خود فروشنده میزبانی میشوند. در این نوع سیستمها، شما نیازی به اختصاص فضا در VPS خود یا سرور مجزا برای راهحل مانیتورینگ ندارید. مزیت این نوع پلتفرمها این است که نیازی به پیکربندی یا نصب ندارند.
خرید سیستم مانیتورینگ VPS ابری؛ راهکاری مقرونبهصرفه برای پایش عملکرد سرور
آپتایم بالا و عملکرد مطلوب دو معیار حیاتی برای تجربه کاربری کلی وبسایت شما هستند. بیشتر ارائهدهندگان خدمات میزبانی تلاش زیادی میکنند تا سرویس VPS سریع و قابلاعتماد بسازند، اما با وجود اجزای مختلفی که بهطور همزمان با هم کار میکنند، اطمینان از عملکرد بینقص همه اجزا در تمام زمانها کار دشواری است.
به همین دلیل، استفاده از راهکار مانیتورینگ سرور ابری که مشکلات احتمالی را شناسایی کند و به شما هشدار دهد، برای کسبوکار شما ضروری است. مانیتورینگ VPS ابر آسیاتک علاوه بر کمک به جلوگیری از داونتایم و کاهش عملکرد، به شما در بهینهسازی هزینهها و تقویت امنیت نیز کمک میکند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.