بعد از خرید دامنه مهمترین گام در طراحی سایت انتخاب هاست مناسب است. این انتخاب میتواند به طور مستقیم بر عملکرد، امنیت و هزینههای کسبوکار شما تأثیر بگذارد. اما کدام یک برای شما مناسبتر است هاست اشتراکی یا سرور مجازی؟ در این مقاله، به صورت تخصصی به تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی پرداخته و مزایا و معایب هر یک را بررسی خواهیم کرد.
هاست اشتراکی چیست؟
هاست اشتراکی نوعی سرویس میزبانی وب است که در آن چندین وبسایت از منابع یک سرور فیزیکی به صورت مشترک استفاده میکنند. به عبارت دیگر، این سرویس به گونهای طراحی شده است که امکان میزبانی چندین سایت را بر روی یک سرور واحد فراهم کرده و هزینههای مربوط به نگهداری سرور را بین کاربران تقسیم نماید. در این نوع میزبانی، هر کاربر یک فضای مشخص و منابع محدودی (مانند فضای دیسک، پهنای باند و پردازنده) در اختیار دارد که برای میزبانی وبسایت خود از آن استفاده میکند. این منابع به صورت دینامیک و بر اساس نیاز هر سایت تخصیص داده میشوند.
ویژگیهای هاست اشتراکی
هاست اشتراکی از ویژگی های زیادی برخوردار است؛ برای مثال:
- اشتراک منابع: در هاست اشتراکی، چندین وبسایت از یک سرور فیزیکی بهصورت مشترک استفاده میکنند. منابعی مانند پردازنده، رم و فضای دیسک بین تمام وبسایتها تقسیم میشود.
- کنترل پنل: معمولاً از کنترل پنلهای کاربرپسندی مانند cPanel یا Plesk برای مدیریت هاست استفاده میشود که به کاربران امکان میدهد بدون دانش فنی زیاد، تنظیمات وبسایت خود را مدیریت کنند.
- پشتیبانی: شرکتهای ارائه دهنده هاست اشتراکی، معمولاً پشتیبانی فنی ارائه میدهند تا در صورت بروز هرگونه مشکل به کاربران کمک کنند.
- قیمت مناسب: هاست اشتراکی مانند به دلیل اشتراکگذاری منابع، نسبت به سایر انواع میزبانی، قیمت بسیار مناسبتری دارد.
مزیت هاست اشتراکی
- هزینه پایین: یکی از اصلیترین مزایای هاست اشتراکی، هزینه پایین آن است که برای وبسایتهای کوچک و تازه تاسیس بسیار مناسب است.
- راهاندازی آسان: به دلیل وجود کنترل پنلهای کاربرپسند، راهاندازی یک وبسایت روی هاست اشتراکی بسیار ساده و سریع است.
- مناسب برای وبسایتهای کم ترافیک: اگر وبسایت شما ترافیک پایینی دارد و نیاز به منابع زیادی ندارد، هاست اشتراکی میتواند انتخاب مناسبی باشد.
- پشتیبانی فنی: اغلب شرکتهای ارائه دهنده هاست اشتراکی، پشتیبانی فنی 24 ساعته ارائه میدهند که به شما کمک میکند تا مشکلات خود را به سرعت برطرف کنید.
معایب هاست اشتراکی
- عملکرد پایین: در زمانهای پیک ترافیک، ممکن است سرعت و عملکرد وبسایت شما به دلیل اشتراکگذاری منابع با سایر وبسایتها کاهش یابد. این امر میتواند بر تجربه کاربری و سئو سایت شما تأثیر منفی بگذارد؛ به همین دلیل اگر از هاستی مانند هاست وردپرس استفاده میکنید باید ظرفیت هاستتان را ارتقا دهید.
- امنیت پایین: در هاست اشتراکی، امنیت وبسایت شما به امنیت سایر وبسایتهای موجود در سرور بستگی دارد. اگر یکی از وبسایتهای دیگر هک شود، ممکن است وبسایت شما نیز تحت تأثیر قرار گیرد.
- محدودیت منابع: منابعی که در اختیار شما قرار میگیرد، محدود است و امکان افزایش آنها به صورت دلخواه وجود ندارد. این محدودیتها ممکن است برای وبسایتهایی که به منابع بیشتری نیاز دارند، مشکلساز شود.
- عدم کنترل کامل: در هاست اشتراکی، شما کنترل کاملی روی تنظیمات سرور ندارید و برخی از تنظیمات توسط شرکت ارائه دهنده هاست تعیین میشود.
سرور مجازی (VPS) چیست؟
همانطور که در مقاله سرور مجازی چیست راست چین کلود نیز بیان شد؛ سرور مجازی یا VPS یک ماشین مجازی است که بهطور مستقل منابعی مانند رم، پردازنده و فضای دیسک خود را از یک سرور فیزیکی به طور اختصاصی دریافت می کند، بنابراین کنترل و سفارشی سازی بیشتری نسبت به هاست اشتراکی ارائه میدهد. هر سرور مجازی، دارای سیستم عامل و منابع اختصاصی خود است. به عبارت دیگر، شما یک سرور مجازی را به صورت اختصاصی در اختیار دارید، اما هزینه آن کمتر از یک سرور اختصاصی است.
ویژگیهای سرور مجازی
سرور مجازی از ویژگی های زیادی برخوردار است؛ اگر یک فروشگاه اینترنتی با ترافیک بالا دارید به شدت خرید سرور مجازی پیشنهاد میشود؛ با این وجود ویژگیهایی که یک سرور مجازی میتواند داشته باشد:
- منابع اختصاصی: در سرور مجازی، شما یک بخش مجزا از یک سرور فیزیکی را در اختیار دارید و منابع آن مانند پردازنده، رم و فضای دیسک به طور کامل به شما اختصاص داده میشود.
- سیستم عامل: شما میتوانید سیستم عامل مورد نظر خود را روی سرور مجازی نصب کنید و به طور کامل آن را شخصیسازی کنید.
- کنترل ریشه (Root access): در سرور مجازی، شما دسترسی کامل به سیستم عامل دارید و میتوانید هرگونه نرمافزار یا تنظیماتی را که نیاز دارید، نصب کنید.
- انعطافپذیری: سرور مجازی، انعطافپذیری بالایی دارد و شما میتوانید منابع آن را متناسب با نیازهای خود تغییر دهید.
مزایای سرور مجازی
- عملکرد بالا: به دلیل اختصاصی بودن منابع، سرور مجازی عملکرد بسیار بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارد و سرعت بارگذاری وبسایت شما به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
- امنیت بالا: هر سرور مجازی، از سایر سرورهای مجازی ایزوله است و این امر امنیت وبسایت شما را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
- کنترل کامل: شما کنترل کاملی روی سرور مجازی خود دارید و میتوانید تمام تنظیمات آن را به دلخواه خود تغییر دهید.
- مقیاسپذیری: میتوانید به راحتی منابع سرور مجازی خود را افزایش یا کاهش دهید تا متناسب با نیازهای وبسایت شما باشد.
- انعطافپذیری: شما میتوانید هر نوع نرمافزار یا برنامهای را که نیاز دارید، روی سرور مجازی خود نصب کنید.
- مناسب برای وبسایتهای پویا: سرور مجازی برای وبسایتهای پویا، فروشگاههای آنلاین، اپلیکیشنهای وب و وبسایتهایی که به منابع زیادی نیاز دارند، بسیار مناسب است.
معایب سرور مجازی
- هزینه بالاتر: هزینه سرور مجازی، نسبت به هاست اشتراکی بالاتر است.
- نیاز به دانش فنی: برای مدیریت سرور مجازی، به دانش فنی بیشتری نیاز دارید.
- پیچیدگی بیشتر: پیکربندی و مدیریت سرور مجازی، نسبت به هاست اشتراکی پیچیدهتر است.
- مسئولیتپذیری بیشتر: شما مسئولیت نگهداری و امنیت سرور مجازی خود را بر عهده دارید.
انتخاب سرویس مناسب بر اساس کسبوکار:
اکنون که با تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی آشنا شدید بهتر است بدانیم برای کسب و کاری که داریم باید از کدام یک استفاده کنیم:
انتخاب بین هاست و سرور مجازی به نیاز کسبوکار شما بستگی دارد. اگر وبسایت شما در مراحل ابتدایی است و به منابع یا کنترل پیشرفتهای نیاز ندارد، هاست اشتراکی گزینهی مناسبی است. اما اگر به دنبال منابع بیشتر، امنیت بالاتر و کنترل کامل بر روی سرور هستید، سرور مجازی بهترین گزینه است.
هاست اشتراکی:
- وبسایتهای شخصی، بلاگها و کسبوکارهای کوچک با ترافیک کم.
- کسبوکارهایی که با بودجه محدودی فعالیت میکنند.
سرور مجازی:
- سایت با ترافیک متوسط به بالا، فروشگاههای آنلاین و کسبوکارهایی که به منابع و امنیت بیشتر نیاز دارند.
- توسعهدهندگان و کاربرانی که نیاز به نصب نرمافزارهای خاص و دسترسی سطح سرور دارند.
و در پایان
انتخاب بین هاست اشتراکی و سرور مجازی به نیاز کسب و کارتان بستگی دارد، ما موارد گفته شده در این مقاله به راحتی میتوانید تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی را درک کرده و بهترین مورد را انتخاب کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل به تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی بپردازیم؛ هریک را بیان و به مزیت و معایب هر کدام بپردازیم؛ از این که تا اینجا همراه ما بودید ممنونیم موفق باشید.
سوالات متداول(FAQ)
- زمانی که وبسایت شما با رشد سریع روبرو است و به منابع بیشتری نیاز دارد.
- زمانی که به کنترل کامل بر روی محیط سرور نیاز دارید.
- زمانی که میخواهید چندین وبسایت را با منابع اختصاصی میزبانی کنید.
- زمانی که به امنیت بالاتر برای وبسایت خود نیاز دارید.
برای مدیریت سرور مجازی، به دانش فنی در حد متوسط نیاز است. شما باید با مفاهیمی مانند سیستم عامل، شبکه، پایگاه داده و امنیت آشنا باشید.
- هاست اشتراکی: برای وبسایتهای کوچک و متوسط با ترافیک کم تا متوسط مناسب است.
- سرور مجازی: برای وبسایتهایی با ترافیک بالا، نیاز به منابع اختصاصی بیشتر، اپلیکیشنهای خاص و کنترل کامل بر روی محیط سرور مناسب است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.