تخصص گرافیک در گذر زمان

گرافیک در لذت بخش ترین تخصص هایی است که یک انسان می تواند یاد بگیرید و در آن غوطه ور شود. در این مقاله نگاهی میندازیم به این تخصص وآینده و گذشته آن. طبق تعریف رسمی طراحی گرافیک فرایند ارتباطات بصری، و حل مسئله از طریق استفاده از تایپ، فضا، تصویر و رنگ است.

طراحی گرافیک به صورتی که ما امروز می‌شناسیم، تا زمان انقلاب صنعتی یعنی قرن نوزدهم وجود نداشت. در این زمان پیشرفت فنون چاپ و کاغذسازی امکان استفاده از تزئینات و تصاویر بدیع همراه با متن نوشته شده به وجود آمد و نقاشان و هنرمندان گرافیک توانستند نتایج درخشانی در کار خود حاصل کنند…

برای حل یک مسئله گرافیک، در طراحی بیش از یک راه مناسب وجود دارد و از این رو طراح نیز باید با به کار گرفتن عناصر بصری به شیوه‌های مختلف سعی می‌کند برای یک موضوع بیش از یک طرح مناسب بیابد.

تاریخچه گرافیک

در حالی که طراحی گرافیک به عنوان یک رشته نسبتاً جدید، برای اولین بار توسط ویلیام ادیسون دیگینز در سال ۱۹۲۲ ابداع شد، فعالیت‌های مانند طراحی گرافیک به گستردگی تاریخ بشریت است: از غار لاسکو، تا ستون تراژان رم تا دستخطی از سده‌های میانه، تا نئون‌های خیره‌کننده از گنزا.

تخصص گرافیک در گذر زمان
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    در در این هر دو تاریخچه طولانی و انفجارِ اخیر ارتباط بصری در قرن بیست و بیست و یکم، گاهی تمایز و هم‌پوشانی به‌طور نامشخصی از هنر تبلیغات، طراحی گرافیک و هنرهای زیبا وجود دارد. گذشته از این، آن‌ها در بسیاری از همین عناصر، نظریه‌ها، اصول، شیوه‌ها و زبان را مشترکند، و گاهی مشتریان تجاری و حامیان مشترکی نیز دارند. در هنر تبلیغات هدف نهایی فروش کالاها و خدمات است. در طراحی گرافیک، «اساس این است که به منظور ارائه اطلاعات، فرم به ایده‌ها، و احساس بیان به شیء تبدیل شود که قابل تجربهٔ انسانی است.

    جایگاه امروز گرافیک

    امروزه وقتی حرف از گرافیک می شود شاید به ذهن خیلی ها اولین چیزی که برسد فتوشاپ هست! اما بی انصافی است که گرافیک را با فتوشاپ معنی کنیم.

    هنر گرافیک نوین شاخه‌های متعدد و متنوعی دارد. از یک طرف به عرصه تبلیغات فرهنگی و تجاری و از سوی دیگر در سینما و تلویزیون کاربرد دارد. این هنر با معماری و موضوعات ارتباط محیطی نظیر علائم راهنمایی و رانندگی و کمک به زیباسازی فضاهای شهری نیز ورود پیدا کرده و از دیگر سو مواردی چون طراحی تمبر و اسکناس، طراحی کاشی، کاغذهای بسته‌بندی، کاغذ دیواری، پارچه و… را نیز شامل می‌گردد.

    به‌طور کلی سبب شده که هنر گرافیک علاوه بر خط (فرم) و رنگ به عناصر دیگری چون حجم و نور روی آورد و نیز از «حرکت» به عنوان عامل مؤثری برای انتقال مفاهیم بصری سود جوید.

    گرافیک دیجیتال و نقش آن در زمان حاضر

    امروزه همه ما گرافیک را با طرح های زیبای بصری در پلتفرم های دیجیتال یا بنر ها و تبلیغات شهری میشناسیم. و گرافیک بیشتر وارد زندگی همه ما شده است. در این میان کسانی هستند که میخواهند وارد حوزه طراحی گرافیک بشن. شما به عنوان طراح گرافیک قطعا سراغ فتوشاپ هم خواهید رفت.

    بزرگترین مشکل گرافیست ها نبود منابع گرافیکی مناسب برای استفاده در طرح های گرافیکی است. ما در اینجا محصولی منحصر به فرد جعبه ابزار فتوشاپ را به شما معرفی میکنیم تا بدون نیاز به هیچ منبع دیگری در سریع ترین زمان به تمام فایل های گرافیکی خودتون دست پیدا کنید.

    گرافیک متحرک یا موشن

    در سال های اخیر نرم افزار های گرافیک متحرک مانند افترافکت و پریمیر هم پیشرفت قابل توجهی داشتند. در این حوزه هم میتوانید محصول جعبه ابزار افترافکت را استفاده کنید که مجموعه ای از برترین پروژه های آماده افترافکت است.

    برخی از شاخه های اصلی رشته گرافیک

    • طراحی هویت بصری (Visual Identity Design)
    • طراحی تبلیغاتی و بازاریابی (Marketing & Advertising Graphic Design)
    • طراحی رابط کاربری (User Interface Graphic Design)
    • طراحی حوزه نشر (Publication Graphic Design)
    • طراحی موشن گرافیک (Motion Graphic Design)
    • طراحی مبتنی بر تصویر سازی ( Art and illustration for Graphic Design)

    تصویر سازی

    با نرم افزار فتوشاپ می توانید تصویر سازی های زیبایی هم داشته باشید. می توانید والپیپر های زیبایی طراحی کنید و از گرافیک لذت ببرید. برای دانلود والپیپر هم میتوانید از سایت دکترگرافیک استفاده کنید.

    جمع بندی

    طراحی گرافیک تجربی به‌کارگیری مهارت‌های ارتباطی در محیط ساخته شده‌است. این حوزه از طراحی گرافیک به متخصصان نیاز دارد که تأسیسات فیزیکی را که باید ساخته شوند و شرایط محیطی مشابه ساختمان‌ها را تحمل کنند، درک کنند. به این ترتیب، این یک فرایند مشترک بین رشته‌ای است که شامل طراحان، سازندگان، برنامه‌ریزان شهری، معماران، تولیدکنندگان و تیم‌های ساخت و ساز می‌شود.

    طراحان گرافیک تجربی سعی می‌کنند مشکلاتی را که افراد در تعامل با ساختمان‌ها و فضا با آن مواجه می‌شوند (که طراحی گرافیک محیطی (environmental graphic design) نامیده می‌شود) حل کنند. نمونه‌هایی از زمینه‌های تمرین برای طراحان گرافیک محیطی عبارتند از: راه‌یابی، مکان‌سازی، محیط‌های برند، نمایشگاه‌ها و نمایشگاه‌های موزه، تأسیسات عمومی و محیط‌های دیجیتال.

    رپورتاژ آگهی – این مقاله به صورت آگهی در وبسایت بهترین هست قرار گرفته و تایید صحت و درستی محتوای منتشر شده، برعهده‌ی ناشر مقاله است.

    3/5 - (2 امتیاز)
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد تخصص گرافیک در گذر زمان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox