با معرفی و آموزش یک نوع نوشیدنی خاص هندی به نام چای ماسالا با شما همراه هستیم. این چای متفاوت را در منزل تهیه نمایید و از نوشیدن چای ماسالا در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
چای ماسالا در واقع یک نوشیدنی و نوعی دمنوش هندی با ترکیبی از ادویه های مختلف با چای سیاه است که طعمی شیرین و تند دارد. هر چند دستور العمل خاصی برای تهیه چای ماسالا وجود ندارد اما ترکیب عمده آن چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، میخک، فلفل سیاه، رازیانه، بادیان و شیر است. با این که این نوع چای اصالتی هندی دارد اما در تمام دنیا طرفداران خود را دارد و حتی در کشور های اروپایی به آن چای لاته یا چای هندی نیز می گویند.
در کشورهای غربی، چای ماسالا را شیرین تر و با تندی کمتر درست می کنند. در ایران نیز ترکیبی که بیشتر با ذائقه ما ایرانی ها همخوانی دارد ترکیب چای، دارچین، زنجبیل، هل، فلفل سیاه و میخک است. بر خلاف چای های دیگر این دمنوش را می توان به جای آب گرم با شیر گرم درست کرد. آموزش طرز تهیه انواع نوشیدنی سرد بسیار در هوای گرم مناسب هستند.
تهیه چای ماسالا بر خلاف آنچه که از نامش تصور می شود، سخت نیست و شما می توانید با توجه به دستوری که ما برایتان آماده کرده ایم، به سادگی و طبق سلیقه خودتان این نوشیدنی را در منزل تهیه و میل نمایید.
تاریخچه چای ماسالا
طبق دست نوشته های بدست آمده در مورد انواع نوشیدنی ها و دم نوش های باستانی، چای ماسالا که در زمان قدیم به آن چای ادویه دار نیز گفته می شد، حدود 5000 تا 9000 سال پیش در دربارهای هند به عنوان یک نوشیدنی دارویی مورد استفاده قرار می گرفت. برخی دیگر منشا این نوشیدنی را تایلند معرفی کرده اند.
اما تمام نوشته ها و تحقیقات صورت گرفته در یک مورد مشترک هستند و آن این است که این دمنوش به عنوان یک داروی گیاهی باز طبع گرم برای درمان برخی بیماریهای با منشاء سردی بدن مورد استفاده قرار می گرفت و برای اولین بار در یکی خانواده های سلطنتی و برای درمان درباریان تهیه شده است.
طرز تهیه شربت لیموناد هم بسیار خواندنی است. حتما این شربت را نیز در منزل در این هوای گرم تهیه نمایید.
در ابتدا دمنوش ماسالا بدون چای سیاه تهیه می شد و در نتیجه بدون کافئین بوده است. در سال 1835 که انگلیسی ها شروع به پرورش چای در هند کردند، برگ های چای سیاه به ترکیب چای ماسالا اضافه شدند. در همان زمان بود که شیر و شیرین کننده هایی مانند شکر نیز به ترکیب این دمنوش دارویی اضافه شد و به یک دمنوش و چای عامه پسند تبدیل شد.
امروزه چای ماسالا در تمام کشور ها و قاره ها تهیه و مصرف می شود. اما ترکیب چای های تهیه شده در مناطق مختلف با توجه به ذائقه و سلیقه ملیت ها و افراد مختلف متفاوت است.
نکات مهم در تهیه چای ماسالا با 1TouchFood
- ترجیحا از چای سیاه درجه یک لستفاده کنید.
- می توانید از چای کیسه ای نیز برای درست کردن چای ماسالا استفاده نمایید.
- مقدار ادویه ها کاملا سلیقه ای بوده و می توانید آن ها را کم یا زیاد کنید.
- برای اینکه چای غلیظ تری داشته باشید می توانید مقدار آب را کم و به مقدار شیر اضافه کنید.
- روش ذکر شده یکی از روش های دم کردن چای ماسالا است که در آن چای تهیه شده به دلیل پودر بودن ادویه ها طعم تند تری خواهد داشت. در روش دیگر دم کردم چای ماسالا، ابتدا شیر را می جوشانند، تمام ادویه ها را به همراه آب درون ظرفی می ریزند و روی حرارت می گذارند تا بجوشد. سپس آن ها را به شیر اضافه کرده و درون قوری می ریزند. قوری را روی سماور می گذارند و اجازه می دهند تا به مدت 1 الی 2 ساعت روی حرارت بخار آب دم بکشد. در این روش چایی خوش عطر و خوش طعم تر خواهید داشت.
- حرارت دادن بیش از حد چای موجب می شود عطر ادویه های آن از بین برود.
- اگر از ادویه های تازه استفاده کنید چای خوش عطر و خوش طعم تری خواهید داشت.
- برای شیرین کردن چای می توانید از عسل، نبات و یا هر نوع شیرین کننده دیگر استفاده نمایید.
- هرچقدر مواد، قبل از اینکه شیر را به مواد اضافه کنید، بیشتر بجوشند و مقدار آب کمتری داشته باشند، طعم چای شما قویتر خواهد بود.
- برای تهیه چای ماسالا می توانید از انواع شیر مانند شیر بادام استفاده کنید. اما در دستور اصلی آن، هندی ها از شیر ساده و شیر گاومیش برای تهیه این دمنوش استفاده می کنند.
- چای ماسالا را می توانید برای صبحانه و عصرانه سرو کنید.
- می توانید چای ماسالا را بدون شیر نیز تهیه کنید.
- می توانید چای ماسالا را در یک شیشه بریزید و به مدت یک هفته درون یخچال نگهداری کنید. هر وقت خواستید آنرا گرم و میل نمایید.
- برای تهیه ادویه ماسالا می توانید از گل محمدی خشک شده و زعفران نیز استفاده کنید.
فواید چای ماسالا
با توجه به ترکیب ادویه های استفاده شده در تهیه چای ماسالا، این نوشیدنی دارای طبع گرم است و به ویژه در فصول سرد سال یک دمنوش فوق العاده است.
در ادامه به برخی از خواص این چای اشاره خواهیم کرد.
- دارچین و زنجبیل استفاده شده در این دمنوش یک انتی اکسیدان قوی برای پیشگیری از انواع سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ است.
- این چای خاصیت ضد التهابی داشته و به ویژه برای افرادی که دچار گلودرد و التهاب های ناشی از سرماخوردگی هستند بسیار توصیه می شود.
- خوردن یک لیوان چای ماسالا در فصول سرد سال مانع سرماخوردگی شما خواهد شد.
- میخک و دارچین موجود در چای ماسالا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
- چای ماسالا باعث تنظیم گردش خون بدن شده و موجب جلوگیری از نوسانات فشار خون می گردد.
- چای ماسالا قند خون را کاهش داده و برای پیشگیری از دیابت بسیار مفید است.
شما عزیزان برای آموزش کامل چای ماسالا می توانید از مرکز آموزش آنلاین آشپزی 1TouchFood استفاده نمایید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.