بررسی پول‌های نمادین با مشاوره حقوقی

ارز دیجیتال یک نوع پول الکترونیکی است که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس قرار دارد و به صورت فیزیکی وجود خارجی ندارد؛ در واقع این ارزها با استفاده از علم رمزنگاری ایجاد می‌شوند و کاربرد آن‌ها در تراکنش‌ها و معاملات الکترونیکی است.

از ویژگی‌های اصلی ارزهای دیجیتال می‌توان به غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییر ناپذیری آنها اشاره کرد. غیر متمرکز بودن رمز ارزها در واقع به آن معناست که هیچ گونه نهاد، گروه یا سازمانی توانایی کنترل این رمز ارزها را ندارد و بنابراین کاربران می‌توانند بدون هیچگونه نیاز به واسطه‌های مالی همچون بانک‌ها، و موسسات مالی ارزهای دیجیتال را به یکدیگر ارسال و منتقل کنند.

معروف‌ترین ارزهای دیجیتال شامل مواردی همچون بیت کوین، اتریوم، ریپل است.

بررسی پول‌های نمادین با مشاوره حقوقی
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    این ارزهای نام برده بر فناوری بلاک چین ساخته شده‌اند که این فناوری تمامی تراکنش‌ها را به صورت عمومی قابل دسترس و مشاهده می‌نماید.

    در واقع با رمزنگاری ارز دیجیتال از هرگونه جعل پول جلوگیری می‌شود؛ ایده ایجاد ارزهای دیجیتال با بررسی مشکلاتی همچون اعتماد به شخص ثالث و دوبار خرج کردن شکل گرفت، در واقع با بررسی تاریخچه هرگونه تراکنشی از اقدام به دوباره خرج کردن مقدار مشخصی پول جلوگیری می‌شد.

    آشنایی با نحوه معاملات با ارزهای دیجیتال

    امروزه انجام معاملات با استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان یک موضوع جذاب و پرطرفدار شناخته می‌شود، در ادامه این گفتار چند مرحله برای شروع اقدام به معامله با ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد.

    در خصوص انجام معاملات با ارزهای دیجیتال باید به نوعی تحلیل تکنیکال دستیابی پیدا کنید، در این روش شما با استفاده از نمودارها شاخص‌ها و الگوهای قیمتی تحلیل‌هایی را در خصوص پیش بینی قیمت ارزها انجام می‌دهید.

    و با استفاده از تحلیل بنیادی و با بررسی عوامل اقتصادی، سیاسی و فنی که بر قیمت ارزها اثرگذار است به پیش بینی صحیحی از قیمت ارزها دست می‌یابید.

    سپس با انتخاب استراتژی معاملاتی مورد نظر خود معاملات مدنظر خود را انتخاب می‌کنید به عنوان مثال اگر به دنبال سود کوتاه مدت هستید می‌توانید ترید روزانه را انتخاب کنید که در این روش معاملات در یک روز انجام می‌شود و اگر به دنبال معاملاتی در بازه‌های زمانی بلندتر مثلاً چند روز یا چند هفته هستید سوئینگ تریدینگ را انتخاب نمایید.

    برای انجام معاملات بر اساس تحلیل‌های بنیادی و در بازه‌های زمانی بلندتر مثلاً ماه‌ها یا سال‌های طولانی‌تر پوزیشن تریدینگ انتخاب می‌شود.

    در ادامه باید اقدام به مدیریت ریسک کنید که به این معناست که حداکثر میزان سرمایه‌ای که می‌خواهید در هر معامله استفاده کنید را از پیش تعیین نمایید و همچنین حداکثر ضرر قابل تحمل در هر معامله را از پیش تعیین کرده و در معاملات تیکر از ابزارهای مدیریت ریسک همچون استاپ لاس استفاده نمایید.

    انتخاب یک پلتفرم معاملاتی با انتخاب یک صرافی معتبر و امن برای خرید و فروش ارزها امکان‌پذیر است بنابراین باید با نحوه عملکرد صرافی‌ها و آشنایی با کارمزدها و امکانات آن‌ها پلتفرم معاملاتی خود را انتخاب نمایید.

    لازم است که پیش از ورود به معاملات واقعی با استفاده از حساب‌های آزمایشی تمرین کنید و در خصوص معاملات ارزهای دیجیتال آموزش و مطالعه مداوم داشته باشید.

    در نظر داشتن این نکات ذکر شده توسط مشاوره رایگان حقوقی می‌تواند به معامله‌گری با تجربه سود بالا در ارزهای دیجیتال کمک نماید.

    قوانین ارز دیجیتال در ایران

    عموما بر اساس نظام‌های پولی و ارزی کشورها واحدهای پولی قابل مبادله و به رسمیت شناخته شده باید توسط نهادهایی رسمی مانند بانک مرکزی تولید و منتشر شوند که این موضوع در رابطه با کشور ما نیز صادق است.

    در سال ۹۶ بانک مرکزی دستورالعملی را در رابطه با ممنوعیت مبادله رمز ارزها منتشر کرد که البته این دستور درون سازمانی بود.

    در سال ۹۸ با توجه به نقش انحصاری بانک مرکزی در تولید انتشار و مدیریت پول کشور، از هرگونه آثار حقوقی ناشی از انجام معاملات با استفاده از رمز ارزها توسط مردم جلوگیری شد.

    با وجود اقدامات حقوقی و قانونی انجام شده تا سال ۹۸ تکلیف جدی حقوقی در خصوص مبادلات رمز ارزها صورت نگرفته بود تا اینکه در سال ۹۸ آیین‌نامه فرایند استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها و استفاده از رمز ارز به تصویب هیئت وزیران رسید و بنابراین با توجه به وضعیت قانونگذاری فعلی در کشور ایران نمی‌توان برای رمز ارزها ماهیت پولی قائل شد.

    قوانین مربوط به ارز دیجیتال در ایران تحت تغییرات متناوبی قرار دارند که در ادامه به مهمترین نکات در خصوص قوانین ارز دیجیتال در ایران می‌پردازیم.

    مهمترین نکته قابل توجه از سوی بنیاد وکلا آن است که خرید و فروش ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی ممنوع نیست اما استفاده از رمز ارزها به عنوان یک روش پرداخت ممنوع است.

    به بیان دیگر نمی‌توان در فروشگاه‌های اینترنتی به جای پرداخت وجه ارز دیجیتال پرداخت کرد.

    و ارزهای رمزنگاری شده در صرافی‌هایی که مقررات را رعایت کرده باشند قابل خرید و فروش و تبادل است.

    در واقع موضع دولت ایران در خصوص ممنوعیت رسمی ارزهای رمزنگاری شده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد چرا که ممنوعیت آن رسما اعلام نشده اما مجاز بودن آن نیز به روشنی بیان نشده است.

    همانطور که اشاره کردیم خرید و فروش ارز دیجیتال هنوز به صورت رسمی و قانونی نیست اما معاملات آن در کشور جرم انگاری هم نشده است و بنابراین ارزهای رمزنگاری شده صرفا در صرافی‌هایی که مقررات را رعایت کرده باشند قابل خرید و فروش می‌باشد.

    با توجه به اهمیت شناخت دقیق ماهیت حقوقی رمز ارزها در تدوین قوانین متناسب و کاربردی باید به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر رمز ارزها به نوعی از دسته‌بندی اموال شناخته می‌شوند که البته ذاتی غیر مادی داشته و و دارای ارزش مبادله‌ای هستند بنابراین در مالیت آن‌ها تردیدی وجود ندارد و این نکته نیز حائز اهمیت است که اقسام مختلف رمز ارزها دارای ماهیتی متفاوت است.

    بنابراین لازم است که در قانون، اقسام مختلف رمز ارزها از یکدیگر تفکیک شده و ماهیت آن‌ها به صورت منفرد بررسی شود و محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های بیان شده در خصوص هر یک از آن‌ها روشن شود.

    در خصوص فعالیت‌های مرتبط با استخراج رمز ارزها این نکته قابل توجه است که صرف داشتن دستگاه استخراج بیت کوین اگر دارای مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت باشد جرم نیست و اقدامی قانونی شناخته می‌شود اما اگر به عنوان مثال دستگاه ماینر بیت کوین به صورت غیرقانونی وارد کشور شده باشد به عنوان کالای قاچاق شناخته شده و داشتن آن جرم بوده و قابل پیگرد است.

    امروزه مالکیت و استخراج انواع رمز ارزها بلامانع است اما به کار بردن آنها به عنوان یک روش سیستم پرداخت در ایران ممنوع است.

    یکی از واکنش‌های همراه با انعطاف دولت ایران در خصوص رمز ارزها قابلیت فروش و تبادل آن‌ها در صرافی‌هایی است که قواعد و مقررات تعیین شده را رعایت کرده باشند.

    به طور کلی و با در نظر گرفتن ماده ۲ قانون مجازات اسلامی تا زمانی که فعل یا ترک فعلی توسط قانون جرم انگاری نشده و برای آن مجازات تعیین نشده باشد نمی‌توان آن امر را جرم دانست و بنابراین در حال حاضر هرگونه تبادل و معامله ارز دیجیتال در ایران جرم نبوده و مجازاتی ندارد.

    اما در خصوص اقداماتی مانند کلاهبرداری یا هک رمز ارزها امکان طرح شکایت به نهادهای قضایی وجود دارد.

    همانطور که اشاره کردیم مجوزهای بهره‌برداری از رمز ارزها و استخراج ارز دیجیتال مطابق آیین نامه اجرایی استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده از جانب وزارت صنعت معدن و تجارت قابل صدور است و در این مجوز بهره‌برداری، شناسه کسب و کار ثبت دبیرخانه گواهی امضای دفترخانه و شرایط استخراج ارز دیجیتال و مواردی از این دست قید می‌شود.

    دریافت مجوزهای استخراج ارز دیجیتال در ایران با ثبت شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص امکان‌پذیر است البته این نکته نیز قابل توجه است که پروانه بهره‌برداری و استخراج ارز دیجیتال منوط به ظرفیت سنجی محل و بازدید فنی کارشناسان وزارت صنعت می‌باشد.

    مطابق قانون صرافی ارز دیجیتال در ایران، صرافی‌ها با رعایت شرایطی امکان معاملات مربوط به ارز دیجیتال را خواهند داشت اما این نکات قابل توجه است که، ریسک تمامی معاملاتی که در صرافی انجام شود بر عهده خود سرمایه‌گذاران است.

    همچنین سقف تبدیل ریال به ارز دیجیتال و بالعکس بر اساس قوانین ارزی کشوری در صرافی مجاز صورت می‌گیرد.

    لیست رمز ارزهای قابل مبادله توسط بانک مرکزی تعیین شده و در بازه زمانی سه ماهه به صرافی‌ها ابلاغ خواهد شد همچنین تمامی صرافی‌ها مکلفند اطلاعات مربوط به مشتریان را در صورت نیاز به بانک ملی ارائه دهند.

    نکته بسیار مهم آن است که تمامی قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی توسط صرافی‌ها لازم الرعایه است.

    به این نوشته امتیاز دهید
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد بررسی پول‌های نمادین با مشاوره حقوقی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox