حل مشکل پر شدن رم هاست سایت وردپرسی (حل شده)

پر شدن رم هاست

پر شدن رم هاست

یکی از مشکلاتی که برای صاحبان وبسایت ممکن است پیش آید، پر شدن رم هاست در زمان‌هایی است که هیچگونه مخاطبی در سایت وجود نداشته و یا تعداد مخاطبان بسیار کم است. در حقیقت این مشکل عموما همزمان با مصرف بالای cpu اتفاق افتاده که باعث کند شدن لود سایت می‌شود. این مشکل هم باعث کندی سایت در سمت مشتری و هم در قسمت ادمین می‌شود. در این مقاله، روش‌های رایگان حل این مشکل را در کنار روش‌های کم هزینه، بیان خواهیم کرد.

دلایل پر شدن رم هاست

هاست‌ها نیز همانند کامپیوتر بوده که دارای میزان مشخصی رم هستند. هنگامیکه محاسبات زیاد شود، رم تکمیل شده که ممکن است باعث کند شدن یا حتی خارج شدن سایت از دسترس شود. استفاده از قالب سنگین یا پلاگین‌های غیربهینه دلایل اصلی پر شدن رم هاست بوده و دلیل دیگر آن نیز حمله‌ی ربات‌های مخرب یا همان DDoS است.

حل مشکل پر شدن رم هاست سایت وردپرسی (حل شده)
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آیا هاست باید ارتقا پیدا کند؟

    درصورتیکه تعداد مشتریان شما زیاد باشد و بازدیدهای مکرر داشته باشید و یا اینکه وبسایت شما با استفاده از پلاگین‌های متعدد سنگین شده باشد، ممکن است نیاز به ارتقا هاست داشته باشید. اما در صورتیکه وبسایت تازه راه‌اندازی شده یا کم مخاطب با مشکل پر شدن هاست روبرو شود، احتمالا تغییر هاست و ارتقای آن نیز مشکل را برطرف نکند. در این مقاله، با فرض بر اینکه پر شدن ظرفیت سخت‌افزار به دلیل وجود مشکلی (غیر از ضعف هاست) اتفاق افتد، روش‌های رایگان و حرفه‌ای را برای حل این مشکل، بیان خواهیم کرد.

    از کجا بفهمیم رم هاست پر شده است؟

    اگر هنگام کار کردن با پنل وردپرس و خصوصا قسمت فروشگاه و ووکامرس احساس کند شدن سایت دارید، به احتمال زیاد، پر شدن رم هاست یا تکمیل ظرفیت cpu باعث بروز چنین مشکلی شده است. در چنین لحظاتی، کافی است وارد هاست (cPanel یا دایرکت ادمین) شده و از نوار کناری، میزان مصرف رم و cpu را بررسی کنید. نمونه‌ای از پر شدن رم هاست و ظرفیت سخت‌افزار در تصویر نمایش داده شده است.

    پر شدن رم هاست

    تصویری که در بالا نشان داده شده است، مربوط به زمانی است که هیچ مخاطبی در سایت وجود نداشته (طبق گوگل آنالتیکز) و تنها با باز کردن صفحه‌ی یکی از محصولات در ووکامرس (در پنل ادمین)، مصرف سخت‌افزار به حداکثر خود رسیده است. پر شدن رم هاست باعث شده تا صفحه به کندی باز شود و همچنین در بعضی موارد، اخطارهایی نیز باعث قطع شدن دسترسی به سمت فرانت سایت شود.

    ارور 508 به دلیل پر شدن رم هاست

    اگر پر شدن رم هاست تنها زمانی اتفاق می‌افتد که قصد اضافه کردن تگ به نوشته یا محصول را دارید، در مقاله قبلی روش صحیح حل این مشکل، آموزش داده شده است. اما در صورتیکه این مشکل همیشگی است، در ادامه مقاله روش حل آن توضیح داده شده است.

    اخطار 5xx هاست

    در چنین مواردی، هاست از دسترس خارج شده و اخطار از خانواده‌ی 500 یا همان 5xx می‌دهد. عموما پر شدن رم هاست همراه با اخطار 508 یا 503 بوده که به معنای رسیدن به حداکثر ظرفیت یا همان Resource Limit Is Reached است. بنابراین، حل بالا رفتن مصرف سخت‌افزار هاست به معنای از دست دادن مخاطبان و در نتیجه افت سئویی سایت بوده که باید هرچه سریع‌تر برطرف شود.

    حل رایگان پر شدن رم هاست

    در اولین گام، فرض را بر این خواهیم گذاشت که مصرف بالای cpu و رم به دلیل حملات بات‌ها و ربات‌های مخرب است. این ربات‌ها با بازدید مستمر از صفحه‌ی لاگین سایت، باعث بالا رفتن مصرف سخت‌افزار شده و در تلاش هستند تا سایت را از دسترس خارج نمایند. از آنجاییکه صفحه‌ی لاگین وبسایت وردپرسی در آدرس wp-admin قابل دسترسی است، این آدرس هدف اصلی حملات ربات‌ها است.

    تغییر صفحه‌ی لاگین

    برای حل رایگان مشکل پر شدن رم هاست، در اولین گام، صفحه‌ی لاگین خود را به آدرس جدیدی منتقل نمایید تا حمله‌ی این بات‌ها ناکام بماند. برای اینکار، می‌توانید از افزونه رایگان WPS Hide Login استفاده نمایید که در مخزن وردپرس ارائه شده است.

    افزونه رایگان حل پر شدن رم هاست

    در قسمت افزونه‌ها، ابتدا گزینه‌ی افزودن را انتخاب کرده و سپس عبارت WPS Hide Login را تایپ نموده و از لیست، این افزونه را نصب و سپس فعال نمایید. در قسمت تنظیمات این افزونه، آدرس صفحه‌ی لاگین را به صفحه‌ای دلخواه تغییر داده تا بات‌ها نتوانند صفحه‌ی لاگین شما را مورد حمله قرار دهند. این اقدام، یکی از مراحل اولیه در تامین امنیت سایت وردپرسی برای جلوگیری از حملات DDoS نیز محسوب می‌شود.

    غیرفعال کردن هات لینک Hotlink

    هات‌لینک به معنای استفاده مستقیم از محتویات سایت شما در سایت دیگر است. برای مثال، فرض کنید که شما از یک عکس، ویدئو، pdf و … خاصی استفاده کرده‌اید و وبسایت‌های دیگر نیز قصد استفاده از آن را دارند. اگر این وبسایت‌ها به جای دانلود و بارگذاری در هاست خود، محتوا را مستقیما از سایت شما به مخاطبان نمایش دهند، به آن هات لینک گفته می‌شود. در چنین شرایطی، هر زمان که مخاطبی عکسی را در سایت‌های دیگر باز کند، عملا هم از سخت‌افزار و هم از پهنای باند هاست شما استفاده کرده است.

    حال فرض کنید که این فایل، مخاطبان بسیار زیادی داشته باشد و همزمان از هاست شما برای دسترسی به محتوا استفاده نمایند. در این حال نیز ظرفیت سخت‌افزاری هاست تکمیل شده و سایت از دسترس خارج شده یا اصطلاحا داون Down می‌شود. خوشبختانه اکثر ارائه دهندگان هاست در قسمت cPanel یا دایرکت ادمین خود، بخشی را با نام Hot Link Protection ارائه کرده‌اند. تصویر این بخش در دو هاست مختل، در زیر نمایش داده شده است.

    پر شدن رم هاست به دلیل هات لینک

    این بخش عموما در تب Security سی پنل یا دایرکت ادمین ارائه شده است. وقتی برروی آن کلیک نمایید، می‌توانید از هات‌لینک جلوگیری کرده و مانع از پر شدن رم هاست شوید. نمایی از این تنظیمات در تصویر زیر نمایش داده شده است.

    دلیل اصلی پر شدن رم هاست

    در کادر آبی رنگ، کافی است برروی دکمه‌ی Enable کلیک کرده و سپس در پایین صفحه، برروی گزینه Submit کلیک نمایید. در باکس دوم، پسوندهایی که قصد محافظت از آن‌ها را دارید، وارد کرده و با ویرگول (در کیبورد انگلیسی) از یکدیگر جدا نمایید. با این اقدام محافظتی، هیچ درخواستی از خارج وبسایت نمی‌تواند باعث استفاده از پهنای باند و یا سخت‌افزار هاست شده و طبیعتا یکی از اقدامات مناسب برای جلوگیری از پر شدن رم هاست است.

    استفاده از Captcha

    بات‌ها و ربات‌ها علاوه بر صفحه‌ی لاگین، به قسمت کامنت‌ها یا همان نظرات نیز حمله کرده و ممکن است با درخواست‌های متعدد برای اضافه کردن نظرات جعلی (در جهت سئوی کلاه سیاه)، باعث پر شدن رم هاست شما شوند. در چنین مواردی، بهتر است از انواع کپچا و خصوصا کپچا گوگل یا همان reCaptcha استفاده نمایید. نصب و راه‌اندازی این افزونه نیاز به انجام بعضی اقدامات در گوگل داشته و بهتر است آن را به ادمین سایت بسپارید.

    برای نصب این برنامه، از سایدبار وردپرس برروی گزینه افزونه‌ها و افزودن کلیک نموده و در مخزن وردپرس عبارت Simple Google reCAPTCHA را جستجو نمایید. تصویر بنر این پلاگین رایگان در زیر نمایش داده شده است. این پلاگین، امکان اضافه کردن کپچای هوشمند گوگل در قسمت نظرات، صفحه لاگین و … را به سایت وردپرسی اضافه کرده و عملا دست ربات‌ها را از نوشتن کامنت‌های هرز، کوتاه می‌کند.

    ریکپچا گوگل برای جلوگیری از پر شدن رم هاست

    حذف پلاگین‌های اضافی

    در برخی موارد، وجود پلاگین‌های اضافی باعث می‌شود که هنگام لود شدن هر صفحه، مصرف cpu و رم بالا برود. در صورتیکه پلاگین‌هایی در سایت شما وجود دارند که به آن‌ها نیاز ندارید، توصیه می‌شود که آن‌ها را غیر فعال و یا حتی کاملا پاک نمایید. از آنجاییکه این بخش تخصصی است، بهتر است پیش از پاک کردن یا غیرفعال کردن هر کدام از افزونه‌ها، با پشتیبان سایت یا ادمین سایت، مشورت نمایید.

    جلوگیری از پر شدن رم هاست با افزونه

    برای افزایش امنیت وبسایت‌های وردپرسی و همچنین افزایش سرعت سایت، در کنار روش‌های رایگانی که پیشتر مطرح شد، باید اقداماتی را انجام داد که به همراه هزینه هستند. خوشبختانه این هزینه‌ها زیاد نبوده و به سادگی می‌توان نه تنها از پر شدن رم هاست جلوگیری کرد، بلکه سرعت لود را برای مخاطبان افزایش داد تا از لحاظ سئویی نیز امتیاز بهتری از گوگل دریافت کرد.

    استفاده از قالب فروشگاهی مناسب

    در بعضی موارد، مشکلات قالب فروشگاهی وردپرس باعث بروز مشکلات متعددی از جمله کند شدن سرعت لود و از دسترس خارج شدن سایت می‌شود. پس اگر از کیفیت قالب فروشگاهی وردپرس خود مطمئن نیستید، شاید بهتر باشد که از قالب مطمئنی استفاده نمایید که کدنویسی بهینه‌ی آن، احتمال بروز کانفلیکت با پلاگین‌ها را از بین برده و برای اجرا شدن نیز نیاز به حداقل سخت‌افزار داشته باشد. مقاله‌ی بهترین قالب فروشگاهی وردپرس، بهترین قالب‌ها را برای انواع وبسایت، بررسی کرده است.

    نصب افزونه امنیتی

    اگرچه با تغییر آدرس لاگین و اضافه کردن ریکپچا سعی کردیم تا مانع از حمله‌ی بات‌های مخرب شویم، اما برای اطمینان کامل از امنیت سایت و جلوگیری از حملاتی که باعث پر شدن رم هاست و سایر سخت‌افزارها می‌شوند، بهتر است از افزونه‌ی امنیتی استفاده نماییم. این افزونه‌ها آی پی کاربران (یا بات‌ها) را بررسی کرده و در صورت تکرار تلاش برای ورود به صفحه‌ی لاگین یا سایر اقدامات مخرب، دسترسی آن‌ها را قطع خواهند کرد.

    افزونه آیتم سکیوریتی یا همان i Theme Security یک راهکار جامع برای ارتقای امنیت وبسایت‌های وردپرسی بوده که مانع از فعالیت بات‌های مخرب در وبسایت می‌شود. این افزونه می‌تواند رفتارهای مخرب را شناسایی کرده و از حمله‌ی هکرها نیز جلوگیری نماید. این افزونه رایگان نبوده اما قیمت مناسبی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر از عملکرد این افزونه و همچنین خرید آن، می‌توانید به این لینک مراجعه نمایید.

    برطرف کردن پر شدن رم هاست با i theme security

    بهینه سازی دیتابیس

    یکی از روش‌های دیگر برای جلوگیری از پر شدن رم هاست، بهینه‌سازی دیتابیس است. زمانیکه اطلاعات دیتابیس زیاد شده و مرتبا پر و خالی شود، یک سری اطلاعات گذرا در آن باقیمانده که نه تنها هیچ سودی ندارند، بلکه باعث بروز حالتی با نام نفخ یا تورم می‌شوند. بروز چنین حالتی باعث کند شدن سایت و بالا رفتن مصرف سخت‌افزاری می‌شود. برای بهینه‌سازی دیتابیس بهتر است از پلاگین موشک وردپرس استفاده نمایید.

    موشک وردپرس برای بهینه سازی دیتابیس

    این پلاگین، قابلیت‌های بسیار زیادی داشته که در دسته‌ی افزونه‌های کشینگ قرار می‌گیرد. ایجاد یک نسخه‌ی کش از وبسایت باعث کاهش مصرف سخت‌افزار و حتی پهنای باند هاست شده و می‌تواند مانع از پر شدن رم هاست شود. این پلاگین نیز اگرچه رایگان نیست، اما قیمت مناسبی داشته و جزو افزونه‌هایی است که حتما باید برروی وبسایت نصب شود. برای خرید افزونه موشک وردپرس، به این لینک مراجعه نمایید.

    با بهینه‌سازی جداول دیتابیس، هم حجم دیتابیس کاهش خواهد یافت و هم تعداد رونوشت‌های یک محصول، نوشته، صفحه و … (که باعث کند شدن می‌شود)، پاک می‌شوند. این اقدام، تاثیر محسوسی برروی سرعت لود سایت خواهد داشت که نتیجه‌ی کاهش مصرف سخت‌افزاری هاست است.

    مشاوره رایگان

    درصورتیکه مشکل وبسایت شما هنوز برطرف نشده و یا نیاز به مشاوره رایگان در خصوص انتخاب هاست دارید، می‌توانید از طریق تلگرام، مشکل خود را مطرح نموده و به صورت کاملا رایگان، مشاوره بگیرید. برای این کار، برروی دکمه‌ی زیر کلیک نموده تا به تلگرام منتقل شوید. همچنین، سوالات خود را در قسمت نظرات (پایین مقاله) بنویسید تا متخصصان وبسایت در کمترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.

    در صورتیکه این مقاله توانسته اطلاعات شما را افزایش دهد و یا مشکلات را حل کند، می‌توانید با دادن ستاره به این مقاله، از ما حمایت نمایید.

    پرشدن ظرفیت سخت‌افزاری هاست به دو دلیل مختلف رخ می‌دهد. اول اینکه تعداد بازدیدکنندگان و مخاطبان سایت بیشتر از توان هاست است و دوم اینکه مشکلی در هاست وجود دارد. در حالت اول، بهترین کار ارتقای هاست بوده، اما در حالت دوم، باید اقدامات زیر را انجام داد:

    • تغییر صفحه ی لاگین
    • اضافه کردن ریکچا به نظرات
    • جلوگیری از هات لینک
    • استفاده از افزونه ی امنیتی
    • استفاده از افزونه ی بهینه سازی دیتابیس و کشینگ

    اخطارهای 5xx به دلیل پاسخ ندادن هاست اتفاق افتاده که می‌تواند به دلیل تکمیل ظرفیت سخت افزاری هاست باشد. برای مثال، پر شدن رم هاست و یا پر شدن Cpu باعث اخطار خانواده 500 و خصوصا 508 شده که با پیغام Resource Limit is Reached همراه است.

    5/5 - (2 امتیاز)
    آیا این مطلب را می پسندید؟
    برچسب ها:

    نظرات

    0 نظر در مورد حل مشکل پر شدن رم هاست سایت وردپرسی (حل شده)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.