هشدارهای اخیر در خصوص عملکرد مشکوک کوینکس

کوینکس

اگرچه ارائه‌ی رمزارزها و خصوصا اولین رمزارز (یعنی بیتکوین) برای جلوگیری از تمرکز و انحصار قدرت بود، اما یک دهه بعد، باز هم نهادهای مالی متمرکز همانند بانک‌ها و حکومت‌ها توانستند با اعمال قدرت خود، انحصار را به دنیای رمزارزها بازگردانند. در آخرین اقدام، بایننس تحت فشار نهادهای مالی دنیا مجبور به اجباری کردن فرآیند احراز هویت شد و این یعنی اطاعت از قدرت‌های مالی دنیا. دو جایگزین در پیش روی ایرانیان علاقه مند به رمزارزها قرار گرفت. کوینکس و کوکوین. در همین وبسایت در خصوص مزایای صرافی کوکوین صحبت کردیم و آن را به عنوان جایگزین بایننس معرفی کردیم، با این حال آینده‌ی کوکوین در ابهام است.

از طرف دیگر نیز با تحت نظر قرار گرفتن کوینکس نیز پرسش‌ها و چالش‌های جدیدی ایجاد شده که در این مقاله، به همراه ذکر مرجع خبر به آن خواهیم پرداخت. ابتدا اجازه دهید تا مروری بر خود صرافی کوینکس داشته باشیم.

هشدارهای اخیر در خصوص عملکرد مشکوک کوینکس
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    صرافی کوینکس

    در سال 2017 میلادی و در هنگ کنگ (مهد امروزی رمزارزها)، صرافی کوینکس متولد شد. به نقل از مسئولین این صرافی دیجیتال، هدف آن‌ها ایجاد یک بستر امن، سریع، ارزان برای معامله‌ی طیف وسیعی از رمزارزها بوده است. وبسایت و پلتفرم مبادلاتی به چندین زبان مختلف ارائه شده که زبان فارسی نیز در میان لیست به چشم می‌خورد. در حال حاضر، مردم بیش از 100 کشور در این صرافی دیجیتال حساب دارند و در عین حال، این پلتفرم تحت هیچ رگولاتوری‌ای نیست.

    رگولاتوری همان سازمان ناظر بر عملکرد نهادهای مالی از جمله صرافی‌های دیجیتال است. تحت رگولاتوری بودن یک ویژگی مثبت داشته و از طرفی یک تناقض با چشم انداز رمزارزها. این نهادهای مالی که با بررسی عملکرد مجموعه‌های مختلف به آن‌ها رگوله (یا همان مجوز) می‌دهند، آن‌ها را مجبور به پیروی از قوانین بین‌المللی می‌کنند. این قوانین بین‌المللی همان چیزی است که بایننس را مجبور به اجباری کردن احراز هویت نمود.

    از طرف دیگر، نظارت رگولاتوری به این معناست که هیچ تخلفی نباید از مجموعه سر زده باشد و یا در صورت قصور، ضررهای ایجاد شده باید به سرعت جبران شوند. بنابراین، اگر ایرانی نبودید (یا زاده‌ی سایر کشورهای تحت تحریم بین المملی نبودید)، حتما باید صرافی‌ای را انتخاب می‌کردید که تحت رگولاتوری باشد. حداقل تا زمانیکه صرافی های غیر متمرکز به بلوغ نسبی برسند. اما فعلا، نداشتن رگولاتوری به معنای اجازه‌ی ادامه‌ی فعالیت ایرانیان در کوینکس است.

    حفاظت از دارایی مشتریان

    کوینکس بیان کرده که تمام دارایی مشتریان را در خود چرخه نگهداشته و به مکان دیگری منتقل نمی‌کند (بعضی از صرافی‌های دیجیتال برای بالا بردن امنیت، دارایی را به صورت آفلاین نگهداری می‌کنند). این امر به معنای معاملات و برداشت سریع از والت است. اگرچه امنیت دارایی در والت‌های آفلاین به مراتب بیشتر است، اما جابجا کردن رمزارزها همراه با هزینه بوده که نتیجه‌ی آن، افزایش کارمزد معاملات می‌شود. در حال حاضر، کارمزد تراکنش‌های کوینکس در حد معقول و نسبتا کم (نسبت به سایر رقبا) است.

    قدرت پلتفرم کوینکس

    از آنجاییکه این پلتفرم نسبت به رقبا جدیدتر بوده و کمتر شناخته شده است، تا کنون گزارشی مبنی بر هک یا حمله به آن منتشر نشده است. کوینکس تمامی اقدامات معمول (مثل تایید دو مرحله‌ای) و نظارت بر آی پی را انجام داده تا از امنیت کاربران مطمئن شود. از طرف دیگر، گفته می‌شود که سخت افزارهای سرور این مجموعه قابلیت این را دارند که تا 10 هزار تراکنش در ثانیه را انجام دهند که به نظر عدد و رقم شگفت انگیزی می‌رسد.

    کیف پول - والت Coinex

    بررسی‌های سایت Cryptimi نشان داده که والت کوینکس همانند والت سایر صرافی‌های دیجیتال از جمله کوین بیس، قدرتمند نیست. از کیف پول Coinex می‌توان برای ذخیره‌ی موقت دارایی‌ها و به منظور انجام معاملات استفاده کرد. کلید خصوصی دسترسی به والت توسط این صرافی در اختیار شما قرار داده نشده و فقط آدرس عمومی والت در اختیارتان هست. اگر قصد هولد کردن دارایی را دارید و یا تریدر بلند مدت هستید، یکی از توصیه‌ها برای در امان ماندن دارایی، استفاده از والت‌های قدرتمند دیگر است.

    احتمال کلاهبرداری کوینکس چقدر است؟

    ارزیابی Coinex در وبسایت کریپتووایسر

    سایت Cryptowisser در بیانه‌ای بیان کرده که کوینکس را از صرافی‌های توصیه شده خارج کرده و آن را در لیست اسکم‌ها (کلاهبردارها) قرار داده است. کریپتووایسر از هنگ کنگ به عنوان مکه‌ی رمزارزها نام برده و ربط Coinex به هنگ کنگ رو عجیب نمیدونه. تو این مقاله بیان شده که این صرافی آلتکوین‌های شناخته شده رو تو لیستش داره، اما در کل تنوع آلتکوینش خیلی زیاد نیست.

    اولین دلیلی که برای کلاهبردار بودن کوینکس بیان شده، اینه که این صرافی ادعا کرده که موسس‌هاش، افرادی هستند که قبلا در شرکت‌های معتبری همچون هوآوی، تنسنت و علی‌بابا مشغول بودن. اما هیچ مدرک و مستنداتی در خصوص این افراد، اسمشون، سمتشون و … و در حقیقت، هیچی نیست. حتی از تیمی که پشت این صرافی هستند هم اطلاعات موثقی در دسترس نیست.

    نکته‌ی دوم اشاره شده تو این مقاله اینه که کوینکس، رمزارز خودشو با نام CEX معرفی کرده، این در حالیه که یکی از بزرگترین صرافی‌های دیجیتال جهانی، اسمش CEX هست و آدرس وبسایتش هم CEX>io هست. حالا مشخص نیست که انتخاب این اسم، اتفاقی بوده و یا واقعا قصد داشتند تا از اعتبار صرافی CEX برای خودشان استفاده کنند و کاربران را گمراه کنند.

    مشکل دیگری که در وبسایت کریپتووایسر مطرح شده، طرح افیلیت و همچنین نرخ کارمزد هست. طرح افیلیت کوینکس بسیار ضعیف طراحی شده و به ازای هر یک میلیون دلار معامله از بیتکوین، فقط 75 سنت پاداش به معرف داده میشه. از طرف دیگر، کارمزدهای کوینکس اگرچه در سطح جهانی نرخ مناسبی دارند (0.15 درصد) اما در مقایسه با صرافی‌هایی که به صورت داخلی (در درون هنگ کنگ) فعال هستند، عدد بالایی هست. و نهایتا، ارائه نشدن روش شارژ حساب با استفاده از کارت اعتباری (واریز FIAT) هم مسئله‌ی دیگری هست که کریپتووایسر آن را بر کلاهبردار بودن این صرافی بیان کرده است.

    ارزیابی کوینکس در تراست پایلت

    وبسایت تراست پایلت مکانی است برای ارزیابی خدمات مجموعه‌های مختلف و منحصر به صرافی‌های دیجیتال نیست. افراد می‌توانند تجربیات خود را در این وبسایت ثبت کرده و عملکرد آن را ارزیابی کنند. در حال حاضر، امتیاز کوینکس در وبسایت Trustpilot کمتر از 2.4 دهم (از 5) بوده که از مجموع 80 دیدگاه ثبت شده، محاسبه شده است. افراد بسیاری ادعا کرده‌اند که دارایی آن‌ها دزدیده شده، گم شده و یا پشتیانی به مشکلات آن‌ها رسیدگی نکرده است.

    البته باید در نظر گرفت که بسیاری از افرادی که از خدمات این صرافی راضی هستند، هرگز اقدام به ثبت نظر نمی‌کنند. برای مثال، خود من که نزدیک به یکسال هست در این صرافی حساب دارم، هرگز در هیچ سایتی نظر خود را درباره کوینکس ننوشته‌ام. اما به هر حال، نظر سایر کاربران این صرافی می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر تصمیم خود را بگیرید.

    آیا انتخاب کوینکس برای ایرانیان درست است؟

    زمزمه‌های اجباری شدن احراز هویت در صرافی کوکوین به گوش رسیده و هیچ بعید نیست که در آینده‌ی نزدیک، کوکوین نیز KYC را برای همگان اجباری کند. یک چهارم دارندگان رمزارزهای دیجیتال در کوکوین هستند و احتمالا بعد از بایننس، نوبت به کوکوین می‌رسد تا با نهادهای مالی قدرتمند جهانی وارد زورآزمایی شود. کوکوین در هیچ کجا موضعی رسمی در خصوص احراز هویت نگرفته است.

    در نقطه‌ی مقابل، اکانت رسمی کوینکس اعلام کرده که به اهداف بلاکچین (تمرکززدایی و انحصار شکنی) پایبند بوده و به هیچ عنوان قصد ندارد که احراز هویت را اجباری کند. از طرف دیگر، Coinex در حال گسترش صرافی غیر متمرکز خود است. این به معنای عزم راسخ این صرافی دیجیتال برای از بین بردن تمرکز بوده و می‌تواند آینده‌ی درخشانی را برای علاقه مندان به رمزارزها ایجاد کند.

    بنابراین، کوینکس یکی از انتخاب‌هایی است که در حال حاضر برای ایرانیان مناسب است. با وجود تمام مطالبی که در این مقاله گفته شد، نه خودم و نه کسی از تریدرهای حرفه‌ای هنوز نکته‌ی منفی‌ای در خصوص کوینکس بیان نکرده است. از طرف دیگر، یا باید از صرافی های دیجیتال ایرانی همانند نوبیتکس استفاده کنیم (نهایتا 20 رمزارز) و یا باید از یک صرافی معتبر خارجی استفاده کنیم. که به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، کوینکس می‌تواند کاندید مناسبی برای ایرانیان باشد.

    ارزیابی کوینکس در تراست پایلت

    روند ثبت نام در این صرافی بسیار ساده بود و فقط به یک ایمیل نیاز دارید. برای ثبت نام در کوینکس به آدرس اصلی سایت Coinex مراجعه کنید (بر روی لینک کلیک کنید) و با وارد کردن ایمیل خود و سپس ثبت کد تایید دریافتی (در ایمیل ارائه شده)، از خدمات ارائه شده استفاده کنید. اگر این مقاله توانست نکاتی را به شما بگوید که تا پیش از این نمی‌دانسیتد، با دادن ستاره به این مقاله، از ما حمایت کنید.
    4.7/5 - (3 امتیاز)
    آیا این مطلب را می پسندید؟
    برچسب ها:

    نظرات

    0 نظر در مورد هشدارهای اخیر در خصوص عملکرد مشکوک کوینکس

    امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox