معرفی انواع گواهینامه ssl + ویژگی ها

امروزه اینترنت نقش بسیار حیاتی و مهمی در زندگی اکثر ما مردم ایفا می کند. حتی اگر علاقه‌ای به فناوری‌های جدید نداشته باشیم و ادعا کنیم سبک زندگی کلاسیکی داریم، باز هم نمی‌توانیم تأثیر اینترنت را در زندگی خود نادیده بگیریم و انکار کنیم.

به همین دلیل حتی یک بار هم که از یک وب سایت یا درگاه اینترنتی بازدید کرده ایم و به خوبی می دانیم که وب سایت ها نوعی درگاه ارتباطی هستند که ما را به شبکه جهانی متصل می کنند.

اما همانطور که از اینجا و آنجا آموخته اید، اینترنت همیشه فضای امنی نیست و می تواند بستری برای بسیاری از مجرمان سایبری و بدافزار باشد. این قطعاً خبر خوبی نیست و شاید اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید، تصمیم بگیرید که اینترنت را به طور کامل مسدود کنید. اما باید بگوییم که خوشبختانه این مشکل آنقدرها هم ترسناک نیست زیرا پروتکل ها برای مقابله با این خطرات احتمالی طراحی شده اند که می تواند وب گردی شما را به یک تجربه ایمن و لذت بخش تبدیل کند.

این پروتکل ها که به طور خاص وظیفه حفظ امنیت اطلاعات شما را بر عهده دارند در قالب های مختلفی ارائه می شوند. یکی از مهم ترین و محبوب ترین پروتکل های امنیتی وب، پروتکل ssl است که می تواند وب سایت های مختلف را به یک درگاه امن برای مرور اینترنت تبدیل کند.

 در این مقاله به معرفی این پروتکل امنیتی و انواع ssl می پردازیم و در نهایت به بررسی روش های امنیتی وب سایت و نحوه تشخیص وب سایت های دارای  گواهی امنیت ssl می پردازیم. بنابراین، اگر به دنبال امنیت هستید، این مقاله را از دست ندهید.

گواهینامه ssl

SSL چیست؟

خوب حالا که این همه پروتکل امنیتی را تعریف کردیم باید ببینیم SSL چیست و چگونه می تواند این امنیت را در اختیار ما قرار دهد؟ اما قبل از پاسخ به این سوالات بد نیست کمی با تاریخچه این منجی بزرگ آشنا شویم.

معرفی انواع گواهینامه ssl + ویژگی ها
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    ssl یا Secure Sockets Layer، در سال 1999 و قبل از استفاده از پروتکل TSL، یکی از رایج ترین و گسترده ترین پروتکل ها برای ایمن سازی ارتباطات اینترنتی بود. این پروتکل به قدری در بین کاربران اینترنت محبوب بود که با وجود اینکه TSL منسوخ شده بود و جایگزین شد، مردم همچنان پروتکل امنیتی جدید را با نام SSL می‌شناختند.

    اما SSL چیست و چه کاربردی دارد؟ SSL یک پروتکل امنیتی رمزنگاری است که می تواند به عنوان یک کانال امن برای اتصال دو دستگاه به اینترنت عمل کند. رایج ترین مثال از فعالیت SSL، ایمن سازی ارتباط بین مرورگر وب و سرور است.

    در واقع گواهی ssl یا ssl یک بسته کوچک از داده است که می تواند به صورت دیجیتالی یک کلید مخفی به جزئیات یک سازمان اضافه کند. ایمن سازی این مسیر ارتباطی آدرس وب سایت را از HTTP به HTTPS تغییر می دهد، جایی که حرف S نشان دهنده کلمه Safe است.

    کاربرد SSL چیست؟

    داده های مبادله شده بین کامپیوتر و سرور معمولا با استفاده از انواع ssl رمزگذاری می شوند و با این حرکت پیشگیرانه از بسیاری از حملات سایبری جلوگیری می شود. به عبارت دیگر، اگر یک هکر یا بدافزار سرقت اطلاعات وارد کانال ارتباطی شما با سرور شود و داده های شما را بدزدد، به دلیل ساختار رمزگذاری شده و مخفی داده ها، قادر به خواندن اطلاعات شما و بدون داشتن کلید این قفل، او نمی تواند از داده های شما استفاده کند.

    بنابراین با این تعریف می توان نتیجه گرفت که استفاده اولیه از SSL حفاظت از داده ها است. هر وب سایتی با اطلاعات شخصی یا اطلاعات بسیار حساس و مهم مانند اطلاعات حساب بانکی یا هویت کاربر، نیازمند SSL یا نسخه جدیدتر آن، TSL، فعال است.

    به طور کلی، SSL برای ایمن سازی تراکنش های مالی، تبادل داده ها بین سرورها، ورود به حساب های کاربری و حفظ امنیت هنگام مرور شبکه های اجتماعی استفاده می شود.

    همچنین استفاده از انواع ssl می تواند در افزایش رتبه گوگل و سئوی وب سایت موثر باشد. نحوه درخواست شما فعال کردن SSL و به دنبال آن ظاهر شدن یک قفل کتاب سبز رنگ در کنار آدرس سایت باعث افزایش اعتماد مخاطبین به سایت مورد نظر می شود. مطمئناً اعتماد بیشتر باعث افزایش بازدید و افزایش ترافیک سایت می شود و در نتیجه گوگل و سایر موتورهای جستجو نام سایت مذکور را در معرض دید کاربران خود قرار می دهند.

    ویژگی های گواهینامه SSL

    انواع گواهینامه های SSL برای محافظت از سایت و حفظ حریم خصوصی اطلاعات کاربر از جمله اطلاعات هویت و کارت اعتباری استفاده می شود. اهمیت استفاده از گواهی https و ssl در سئو سایت و لزوم استفاده از گواهینامه SSL اجتناب ناپذیر است و در چند سال اخیر شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات دنیا مانند گوگل تاکید زیادی بر استفاده از گواهینامه SSL داشته اند.

     اگر سایتی از ssl استفاده نکند، کاربران سایت با این خطا مواجه می شوند که سایت توسط مرورگرها و برخی آنتی ویروس ها محافظت نمی شود.

    گواهینامه های SSL هم به صورت رایگان و هم با هزینه در دسترس هستند. تفاوت بین گواهینامه های ssl رایگان و پولی این در میزان خدماتی است که ارائه می دهد. یکی از راه های فعال کردن گواهی رایگان، فعال کردن SSL در سی پنل است. به طور کلی، ویژگی های گواهی SSL شامل موارد زیر است:

    • رمزنگاری اطلاعات سایت
    • حفظ محرمانگی اطلاعات کاربران
    • جلب اعتماد کاربران جهت خریدهای اینترنتی از سایت
    • تاثیر مثبت در سئو

    سخن پایانی و نتیجه گیری

    برخی از داده‌های کاربر، مانند تراکنش‌های مالی، رمز عبور و نام‌های کاربری حاوی داده‌های ارزشمندی هستند. در سایت های بدون گواهی SSL، این امکان وجود دارد که هکر به چنین اطلاعاتی دسترسی پیدا کند و از آن سوء استفاده کند. اما سایت های دارای گواهی SSL امنیت تبادل داده بین سرورها را حفظ کرده و مشتریان را جذب می کنند. حتی وجود چنین گواهی بر رتبه سایت برای نتایج گوگل تاثیر می گذارد و نرخ تبدیل را بهینه می کند.

    سایت های دارای گواهی SSL پروتکل برنامه خود را از HTTP به HTTPS تغییر می دهند. البته یک قفل نیز در نوار آدرس مرورگر سایت ظاهر می شود و می توانید از آن برای بررسی وجود چنین گواهی در سایت استفاده کنید.

    جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع گواهینامه های SSL به وب سایت نوین هاست به نشانی https://www.novinhost.org/ مراجعه نمایید.

    به این نوشته امتیاز دهید
    آیا این مطلب را می پسندید؟

    نظرات

    0 نظر در مورد معرفی انواع گواهینامه ssl + ویژگی ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    wootel chatbox